13.8 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- DeurneDeurnenaren bezorgd over verwaarlozing Fraterhuis

Deurnenaren bezorgd over verwaarlozing Fraterhuis

Een aantal inwoners van Deurne maakt zich bezorgd over de staat van het Klooster van de Fraters aan de Visser 25. In een brief aan de gemeenteraad laten ze weten dat ze het een schande vinden dat er zo wordt omgegaan met dit Rijksmonument.

De bezorgde bewoners wijzen de gemeente er op dat de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft aangegeven dat verwaarlozing van een Rijksmonument als het Fraterhuis een overtreding is. In het geval van opzettelijke verwaarlozing zou er zelfs sprake zijn van een misdrijf, stelt de geërgerde briefschrijver.

‘Duurt veel te lang’
“Het is onbegrijpelijk dat er niet wordt ingegrepen door de gemeente om verdere aftakeling te voorkomen. Het duurt al veel te lang. Het is een onderwerp van gesprek bij veel Deurnenaren; doe iets gemeente!”, zeggen de bewoners.

Doorn in het oog
Ze hopen met de brief de gemeente een duwtje te geven om actie te ondernemen. De gemeente kan wel degelijk handhavend optreden, zeggen de bezorgde bewoners: “Het is een schande voor Deurne dat er zo wordt omgegaan met ons erfgoed. Vele mensen uit Deurne is het al jaren een doorn in het oog dat dit gebouw, zoals in Deurne al eerder gebeurde, wordt verwaarloosd en langzaam instort.”

Foto: Daniëlle van de Haterd

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen