10.2 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- Deurne‘Struikrovers’ willen gemeente Deurne groener maken

‘Struikrovers’ willen gemeente Deurne groener maken

De gemeente Deurne gaat nog groener worden als het ligt aan het initiatief van de ‘struikrovers’. Coöperatie Stationspark Deurne gaat naar een idee uit Eindhoven planten en struiken redden van de sloop.

Elk jaar gaan er honderden voetbalvelden aan bestaande beplanting verloren, omdat deze moet wijken voor sloop of renovatie van woonwijken. Zonde vindt Michel Lintermans, initiatiefnemer van de ‘struikroversactie’ in Deurne: “Er wordt te veel groen weggehaald in onze gemeente. Wij gaan die planten en struiken in overleg met de eigenaar van de grond weghalen en hergebruiken. Zo willen we de gemeente weer wat groener maken; goed voor mens en milieu.”

Tijdelijk onderkomen
Het ‘struikroven’ is begonnen als buurtinitiatief in Eindhoven, maar is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke stichting. In Deurne is er een samenwerking met Coöperatie Stationspark Deurne opgezet. “We hebben van de kerk al toezegging voor een stuk grond waar we de planten een tijdelijk onderkomen geven nadat we ze hebben gered, daarna gaan ze dan naar een nieuwe eigenaar toe voor een tweede leven”, vertelt ‘struikrover’ Michel Lintermans.

Roverstuin
Voor de plekken waarvan de struiken en andere beplanting kan worden gered, heeft de Deurnese organisatie al gesprekken gevoerd met verschillende partijen die hierbij kunnen helpen, legt Lintermans uit: “Dit doen we samen met bewoners uit de buurt in opdracht van woningcorporaties, projectontwikkelaars of gemeenten. In de regio hebben we al gesprekken gevoerd met Bergopwaarts, ’t Rijtven en Bouwbedrijf Bukkems-Willems uit Milheeze. Het groen dat we redden, komt terecht in tuinen van omwonenden, op plekken in de openbare ruimte of in een Roverstuin.

Foto: Struikrovers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen