9.1 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneDeurneNU krijgt Anne Damen-Verstappen en Janke van Dijk als duo-fractievoorzitters

DeurneNU krijgt Anne Damen-Verstappen en Janke van Dijk als duo-fractievoorzitters

Politieke partij DeurneNU heeft gekozen om het fractievoorzitterschap voor komende periode over te laten aan twee personen in plaats van één. Anne Damen-Verstappen en Janke van Dijk gaan samen aan de slag als nieuwe fractievoorzitters. Job Vogels geeft de voorzittershamer na vier jaar over aan de twee dames.

Een duo-fractievoorzitterschap waarbij de taak wordt uitgeoefend door twee personen, is er in de gemeente Deurne nog niet eerder geweest. “Een voor Deurne unieke ontwikkeling, maar niet zonder reden. De rol van fractievoorzitter mag niet worden onderschat. Door de werkzaamheden te verdelen over twee personen is de drukte van het fractievoorzitterschap beter te combineren met de (maatschappelijke) carrière van beide fractieleden”, geeft de partij aan.

Anne Damen-Verstappen gaat met haar juridische achtergrond en ervaring met bestuurlijke processen en communicatie zorg dragen voor de inhoudelijk kant. Zij treedt naar buiten als fractievoorzitter tijdens raadsvergaderingen en is het aanspreekpunt voor de pers, inwoners en instellingen. Janke van Dijk gaat zich vooral richten op de interne verhoudingen. Zo zal zij het gezicht zijn bij overleggen met andere politieke partijen. Na de formatie zal een verdere invulling worden gegeven aan de portefeuilleverdeling van beide raadsleden.

Foto: DeurneNU

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen