23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneDeurnes Gemengd Koor luistert Heilige Mis in Willibrorduskerk op met Kleine Orgelsolomesse...

Deurnes Gemengd Koor luistert Heilige Mis in Willibrorduskerk op met Kleine Orgelsolomesse van Haydn

Het Deurnes Gemengd Koor (DGK) zingt zondag om 10.30 uur tijdens de Heilige Mis in de Sint Willibrorduskerk in Deurne een aantal bekende religieuze koorwerken en vier delen uit de Kleine Orgelsolomesse van Joseph Haydn. Voor deze gelegenheid wordt het koor versterkt door een aantal leden van De zangers van St. Frans uit Venray. De zangroep wordt geleid door dirigente Janine van den Wittenboer en de begeleiding wordt verzorgd door Bert Augustus.

De vier delen van de Kleine Orgelsolomesse van Haydn die zondag worden gezongen, behoren tot de latere werken van de componist. Zijn liefde voor muziek is ontstaan doordat hij opgroeide in een muzikaal gezin waarin veel werd gezongen. Zijn vader speelde hierbij de harp. Als toegewijd katholiek schreef hij verschillende religieuze muziekstukken, waaronder vijftien missen, zoals de Kleine Orgelsolomesse.

De Heilige Mis begint om 10.30 uur in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt 9 in Deurne. De entree is gratis. Na afloop kan een bij voorkeur digitale bijdrage worden gedaan om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen