24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneDeurnes Gemengd Koor zoekt nieuwe leden; voorbereiding kerstconcert in volle gang

Deurnes Gemengd Koor zoekt nieuwe leden; voorbereiding kerstconcert in volle gang

Het Deurnes Gemengd Koor (DGK) zoekt nieuwe leden. Op zaterdag 17 september wordt een stemtest afgenomen bij alle huidige leden. Mensen die nog geen lid zijn maar wel interesse hebben om bij het koor te zingen, kunnen zaterdag ook zo’n stemtest laten doen.

Na een paar moeizame jaren door corona, heeft het koor de draad weer opgepakt en staat de muziek voor het kerstconcert op de lessenaar. Omdat de stem na zo lange tijd niet tot weinig zingen veranderd kan zijn, worden de stemtesten afgenomen door dirigent Ingrid Kappelle. Doel is om te horen of iedereen nog op de juiste plek staat in het koor en zo maximaal kan genieten van het zingen.

Versterking nodig
Geïnteresseerde toekomstige leden kunnen zich aanmelden voor de stemtest door een email te sturen naar secretariaat@deurnesgemengdkoor.nl of door te bellen met telefoonnummer 0493-315742. In overleg kan ook op een andere dag een stemtest worden afgenomen. “Met name bij de mannen is versterking nodig, maar ook vrouwen zijn uiteraard van harte welkom bij het DGK, waar ook de sfeer en onderlinge contacten een heel belangrijk aspect vormen”, meldt het koor. Kandidaten die snel reageren kunnen op 18 december al meezingen in het kerstconcert in de Willibrorduskerk.

100-jarig jubileum
Het Deurnes Gemengd Koor dat over 4 jaar haar 100-jarig jubileum viert, zingt met name vocale werken uit de klassieke muziek uit de 17de, 18de en 19de eeuw. Er wordt elke maandag van 20.00 tot 22.00 uur in de zaal van de Koninklijke Harmonie Deurne aan de Harmoniestraat 1 in Deurne gerepeteerd. Meer informatie vind je op www.deurnesgemengdkoor.nl.

Foto: Deurnes Gemengd Koor

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen