9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneDeurnes projectkoor Cantiamo geeft eerste concert

Deurnes projectkoor Cantiamo geeft eerste concert

De leden van projectkoor Cantiamo Deurne geven woensdag 20 maart hun allereerste concert. Bij het optreden worden bekende klassieke werken uit de periode vanaf 1500 tot nu ‘a capella’ gezongen. Tijdens het concert verzorgt Padoek Muziek een muzikaal intermezzo.

Het gemengde koor werd in april vorig jaar opgericht. In oktober zijn de leden gestart met het instuderen van het programma. Het repertoire van Cantiamo bestaat uit werk van onder andere Georg Friedrich Händel, Felix Mendelssohn, W.A. Mozart, Moritz Hauptmann, Orlando di Lasso, Jean Sibelius, Edward Elgar, Arthur Sullivan, Ralph Vaughan Williams, Joseph Barnby en John David.

Sinds december staat het koor onder leiding van Jan van de Beek. De uit Stiphout afkomstige dirigent volgde opleidingen aan zowel het conservatorium van Tilburg als dat van Maastricht. Beroepsmatig is Van de Beek werkzaam als docerend- als uitvoerend musicus. Hij bespeelt diverse instrumenten en dirigeert verschillende koren.

Het eerste concert van projectkoor Cantiamo vindt plaats op woensdag 20 maart om 20.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai aan de Blasiusstraat 2 in Deurne-Zeilberg. De toegang is gratis. Meer informatie vind je op projectkoorcantiamo.nl.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen