9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneDriehoek in Griendtsveen wil met open dag laten zien waar een kleine...

Driehoek in Griendtsveen wil met open dag laten zien waar een kleine school groot in is

Het is alweer ruim zes maanden geleden dat basisschool De Driehoek in Griendtsveen werd gered van sluiting doordat ouders van de leerlingen zelf met Stichting Primair Onderwijs (SPO) het bestuur overnamen. Een reden voor de basisschool om de deuren te openen voor bezoekers. Op zondag 17 maart kunnen ouders van huidige leerlingen en geïnteresseerden uit de regio een kijkje komen nemen om te zien waar de school voor staat.

“We willen ouders laten zien wat we aan het doen zijn en waar we mee bezig zijn. Verder willen we mensen in de buurt de kans geven om de school te bezoeken en ze wellicht over de streep te trekken om hun kind hier naar school te laten gaan,” zegt Renée Savelkoul, voorzitter van de Raad van Bestuur van SPO.

Natuur
Deze open dag is de eerste sinds de school onder bestuur van SPO staat. Volgens Savelkoul is dat niet extra spannend, maar juist leuk en bijzonder: “We hopen de voordelen van een kleine school midden in de natuur te laten zien en we willen laten zien wat onze school te bieden heeft.”

Tijdens de open dag staan er verschillende activiteiten gepland, waaronder een optreden van de schoolband. Leerlingen oefenen hiervoor buiten schooltijd, maar het is wel een initiatief van één van de leerkrachten. Daarnaast heeft de school afgelopen jaar onder andere cultuur als ontwikkelpunt geformuleerd. Daar is de schoolband volgens Renée Savelkoul onderdeel van.

Peelsafari
“De leukste activiteit tijdens de open dag is de Peelsafari. Het is al vaker gedaan, tijdens de open dag doen we het voor de derde keer. De leerkracht gaat met kinderen over het Nonnenpad lopen en onder andere insecten ontdekken,” vertelt Savelkoul. Verder worden er plantjes in de schooltuin geplant en zijn de plannen van de school te zien, die op dit moment ontwikkeld worden. 

Op 28 augustus vorig jaar was de eerste dag van het nieuwe schooljaar voor leerlingen op basisschool De Driehoek. Het was daarmee dus ook de eerste schooldag dat de basisschool onder het bestuur staat van SPO Griendtsveen. Inmiddels is dat een paar maanden geleden. “Het gaat wel goed. Ik merk dat het fijn is dat het zo klein is. Op die manier kunnen snel veranderingen en verbeteringen worden doorgevoerd”, aldus Renée Savelkoul.

Nieuwe dingen
Toch zijn er volgens haar ook veel nieuwe dingen: “Sinds de overgang naar het nieuwe bestuur zijn alle leerlingen en de helft van het team gebleven. Eerst heeft het nieuwe bestuur geprobeerd om alles een beetje hetzelfde te houden om de overgang makkelijker te maken, maar je merkt al snel dat je ook dingen kunt veranderen.”

Er hing al een tijd een sluiting boven het hoofd, dus bepaalde zaken verdwenen volgens Savelkoul daardoor naar de achtergrond. Door de overname merkt ze dat dingen weer opgepakt kunnen worden: “Daarbij hoeft SPO alleen maar naar deze school te kijken en niet naar bijvoorbeeld zeventien andere scholen. Aangezien het een kleine school is, zijn alle leerlingen in beeld. Het heeft dus voordelen.”

Trots op vooruitgang
“We zijn echt trots op de vooruitgang die te zien is. Zo is er onder andere natuuronderwijs en worden er ontwikkelplannen opgesteld voor leerlingen. Op de school wordt het écht met het team gedaan en kan er maatwerk worden geleverd. Op een kleine school kan er sneller geschakeld worden. Als bijvoorbeeld de teamleider iets wil, hoeft hij mij maar te bellen. Dan wordt het voorgelegd aan het bestuur en de dag erna is het al geregeld,” vertelt Savelkoul. 

Mensen die niet in de gelegenheid zijn om op zondag 17 maart tussen 11.00 en 13.00 naar de open dag te komen, kunnen volgens Renée altijd terecht: “Ze kunnen altijd bellen en op een ander moment een keertje langskomen.”

Foto: still Gérard van Ham

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen