12.3 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneDeurnes restaurant start inzamelingsactie voor slachtoffers aardbeving Turkije

Deurnes restaurant start inzamelingsactie voor slachtoffers aardbeving Turkije

Bij restaurant Op hete kolen in de Stationsstraat in Deurne is gestart met een bijzondere inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije. Bij het restaurant werkt Engin die familie en vrienden heeft in het getroffen gebied in de stad Adıyaman.

Reden voor de medewerkers van het restaurant om een inzamelingsactie te houden onder de naam ‘Turkse burgers voor Turkse burgers’: “Het zal je maar gebeuren…ineens alles om je heen verwoest door een aardbeving! Daarom willen wij iets voor hen doen.”

Kebabburger
Hiervoor is een actie bedacht waarvoor een special Turks gekruide rundsburger is ontwikkeld. Bij restaurant Op hete kolen wordt de kebabburger geserveerd in een menu met boerenfriet, tzatziki, cheddar, ui en komkommer. Bij ’t Streeckhuys is de kebabburger los verkrijgbaar en ook online te bestellen via www.streeckhuys.nl/webshop/kebabburger/ zodat je hem zelf thuis kunt klaarmaken.

Peelreus
“Van iedere burger gaat de totale opbrengst met Engin mee naar Turkije. Hij zorgt ervoor dat het daar goed besteed gaat worden!”, laten de medewerkers van Op hete Kolen weten. Ook het biermerk De Peelreus doet mee aan de actie en zal iedere Peelreus die bij de Turkse kebabburger gedronken wordt, gaan vergoeden. “Dus ook het bedrag van de Peelreus gaat mee in de pot voor Engin.”

Foto: Facebook Op hete kolen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen