12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneDeurnes wereldmuziekkoor Makandra treedt op bij Concert Afrikaanse Muziek in Venray

Deurnes wereldmuziekkoor Makandra treedt op bij Concert Afrikaanse Muziek in Venray

Het Deurnese wereldmuziekkoor Makandra treedt zondag op bij het Concert Afrikaanse Muziek in Venray. Hiermee wordt een dag met workshops afgesloten, waarin deelnemers zich toeleggen op dit genre muziek met een diversiteit aan ritmes, melancholie en spirit.

Vanaf de oprichting in 1999 houdt Makandra zich bezig met het zingen van wereldmuziek, oftewel levendige, meerstemmige volksliederen uit diverse culturen. Van Afrika tot Scandinavië, van Zuid-Amerika tot over de Balkan. De liederen worden gezongen in de oorspronkelijke talen.

Het koor brengt tijdens uitvoeringen meer dan alleen meerstemmige zang, want de koorleden verzorgen zelf ook de instrumentale begeleiding op onder andere percussie, snaar-, fluit- en toetsinstrumenten. Nieuw bij Makandra is de zogenaamde cajón, ook wel een beatbox genoemd. Het is een akoestisch slaginstrument en het ziet er uit als een houten kist waar de percussionist op zit en de diverse ritmes aangeeft.

Bij het concert in Venray worden naast nieuwe liederen die tijdens de workshop van eerder die dag zijn ingestudeerd tevens eigen nummers gezongen die vooraf zijn gerepeteerd. Aan het concert werken naast Makandra ook Djembé-groep Bayasana Deurne, Wereldkoor A Djambo, Koor Harmony en het Projectkoor Afrikaanse Dag mee.

Het optreden vindt plaats op zondag 14 april en begint om 14.30 uur in Wijkcentrum Brukske aan de Kiosk 5 in Venray. De entree is gratis.

Foto: Makandra

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen