8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneDeurnes worstenbroodje genomineerd voor 'worstenbroodje van de toekomst'

Deurnes worstenbroodje genomineerd voor ‘worstenbroodje van de toekomst’

Het Deurnese Zwam Worstenbroodje is in de race om ‘worstenbroodje van de toekomst’ te worden. Op 9 december wordt in Breda de winnaar bekendgemaakt.

Worstenbroodje heeft sporen verdiend in Deurne
Het Deurnese Beckers zorgde er eind jaren 80 voor dat in heel Nederland Brabantse Worstenbroodjes gegeten konden worden. Nu ongeveer 30 jaar later, is het tijd voor een nieuw worstenbroodje, vanzelfsprekend afkomstig uit de geboorteplaats van het allereerste worstenbroodje: Deurne. Vier Deurnese familiebedrijven hebben samen het Zwam Worstenbroodje ontwikkeld. De worst van dit speciale broodje bestaat voor 50% uit oesterzwammen, hiermee wordt ingespeeld op de trend om minder vlees te eten. Voor het broodje wordt deeg gebruikt op basis van volkorenmeel met zonnebloempitten en tarwevezels. De makers zijn trots op hun nieuw, uniek worstenbroodje met minder koolhydraten, calorieën, vet en zout ten opzichte van het traditionele exemplaar. Het Zwam Worstenbroodje werd ontwikkeld door Van Lieshout Oesterzwammenkwekerij, Kuijpers Farmers, ’t Streeckhuys en Bakkerij Vedder.

Deurnese nominatie
De provincie Brabant is al het hele jaar Europese Regio van de Gastronomie, onder het motto ‘Brabant celebrates food’ zijn in de hele provincie activiteiten ontplooid. In dit kader heeft Grand Theatre Boekhandel Breda het initiatief genomen de verkiezing van het Worstenbroodje van de Toekomst te organiseren. Brabantse professionals en amateurs zijn uitgedaagd mee te denken over een nieuwe variant van deze Brabantse populaire lekkernij. De Deurnese ondernemers die samen het innovatieve Zwam Worstenbroodje ontwikkelden, doen ook mee met deze wedstrijd. Zij zijn afgelopen zaterdag genomineerd en maken samen met vier anderen kans om de wedstrijd te winnen. In totaal waren er 25 inzendingen. De vakjury beoordeelde onder meer op duurzaamheid, creativiteit en vooruitstrevendheid en vond de Deurnese inzending een prachtig voorbeeld van co-creatie.

Inwoners kunnen proeven
Inwoners van Deurne kunnen tijdens koopzondag op 16 december op de Markt in Deurne het Zwam Worstenbroodje proeven. Als afsluiting van het themajaar Deurne viert eten, biedt het centrummanagement deze gezonde lekkernij aan het winkelend publiek aan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen