15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneActiegroep sluit Deurnese Peel af

Actiegroep sluit Deurnese Peel af

De dorpsraden Helenaveen, Liessel en Griendtsveen, Actiegroep Het bos de klos en Stichting Behoud Natuurlijk Helenaveen voeren vrijdag actie. Zij verklaren het gebied bij het Leegveld die dag vanaf 11.00 uur als verboden terrein voor Provincie Noord-Brabant, het Waterschap Aa en Maas en Staatsbosbeheer.

Ondraaglijke druk
Volgens de actievoerders staat de leefbaarheid rondom natuurgebied Deurnese Peel onder druk door de natuurontwikkelingsprojecten. Die druk zou door het plan ‘Pas Leegveld’ ondragelijk worden. Actievoerder Annie van Galen-Derks: “De uitwerking van het EU Natura 2000 project door Staatsbosbeheer, Waterschap Aa en Maas en Provincie Noord-Brabant is desastreus voor de leefbaarheid in de omgeving en voor de huidige prachtige natuur. Van de afgesproken hoeveelheid bos blijft in de Deurnese Peel niets over. Er komt 727 Hectare water in plaats van 333 Hectare, zoals overeengekomen in 2005.”

‘Bezwaren worden genegeerd’
Volgens Van Galen-Derks wordt er niets gedaan met bezwaren van de bewoners: “Bezwaren worden weggezet als onjuist. De gevolgen voor de bewoners zijn ondergeschikt aan de wensen van de plannenmakers.” De actiegroep hoopt vrijdag het standpunt van de Provincie te kunnen keren. Lukt dat niet, dan stappen de dorpsraden Helenaveen, Liessel en Griendtsveen, Actiegroep Het bos de klos en Stichting Behoud Natuurlijk Helenaveen naar de Raad van State.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen