21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneDeurnese Ad Strijbosch gaat uit de kleren voor nieuwe boerenkalender

Deurnese Ad Strijbosch gaat uit de kleren voor nieuwe boerenkalender

Op een normale dag is hij bezig op zijn maisland, met het vee of met de teelt van lupines maar dat was even heel anders op de dag dat er van Ad Strijbosch foto’s werden gemaakt voor de boerenkalender 2023.

De Deurnese boer vond zichzelf eigenlijk te oud voor een plaatsje in de kalender maar daar dachten zijn vrouw en schoonzus heel anders over. Die vonden hem zeker nog ‘kalenderwaardig’ en meldden hem aan. Ze stuurden een aantal foto’s van hem in en schreven er een motivatie bij over waarom Ad een plek in de kalender van 2023 verdient.

Video
Ook het team van de boerinnen- en boerenkalender zag potentie in de 40-jarige Deurnese boer en meldde hem dat hij bij de laatste 25 kandidaten zat voor de komende editie. Hij moest nog wel een video opnemen waarin hij zichzelf presenteert. “We hebben nog echt een mooi filmpje gemaakt. Dat ik zo tussen het mais loop en net doe of ik wat onkruid zie. Shirt uit, je weet hoe dat gaat”, vertelt Ad tegenover Omroep Brabant. Dat filmpje leverde hem een definitieve plek op in de kalender voor 2023.

Mannen-editie
De boerenkalender is ontstaan na het grote succes van de boerinnenkalender. In 2019 verscheen het eerste exemplaar met boeren uit heel Nederland. “Er werd al langer door vrouwen gevraagd of er geen mannen-editie kon komen. We hebben gehoor gegeven aan deze vrouwelijke verlangens en hij is er echt gekomen”, meldt de organisatie die met de kalenders de landbouw positief wil neer zetten.

Bekijk in de video hieronder alle boeren die je in de 2023-editie van de kalender aantreft.

Meer informatie vind je op de website van de boerenkalender.

Foto: Boerenkalender

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen