5.6 C
Deurne
dinsdag 6 december 2022
Home- DeurneDeurnese Aniek Nouwen bij selectie voor EK Vrouwenvoetbal in Engeland

Deurnese Aniek Nouwen bij selectie voor EK Vrouwenvoetbal in Engeland

De 23 namen van de spelers voor het vrouwenteam van Oranje zijn bekend en ook de Deurnese Aniek Nouwen zit bij de Oranjeleeuwinnen-selectie. In een video werden gisteren de namen van de speelsters bekendgemaakt die zullen aantreden bij het EK Vrouwenvoetbal in Engeland dat begint op donderdag 6 juli.

Voor de Oranje Vrouwen begint het EK met de groepswedstrijden in Poule C. Nederland speelt de eerste wedstrijd tegen Zweden op zaterdag 9 juli om 21.00 uur. Daarna zou het Nederlands vrouwenteam op woensdag 13 juli om 21.00 uur eigenlijk tegen Rusland spelen maar dat land is uitgesloten van deelname vanwege de situatie in Oekraïne. Nederland zal die wedstrijd daarom nu spelen tegen Portugal dat de plaats van Rusland inneemt. Vervolgens staat een duel met Zwitserland op het programma voor zondag 17 juli om 18.00 uur. De finale is op zondag 31 juli.

Keepers en verdedigers
De keepers voor de EK-selectie zijn Daphne van Domselaar van FC Twente, Barbara Lorsheyd van ADO Den Haag en Sari van Veenendaal van PSV. Als verdedigers staan klaar: Aniek Nouwen van Chelsea, Kerstin Caspari, Marisa Olislagers en Caitlin Dijkstra van FC Twente, Merel van Dongen van Atlético Madrid, Dominique Janssen en Lynn Wilms van VfL Wolfsburg en Stefanie van der Gragt van Ajax.

Aanvallers en middenvelders
Middenvelders zijn Danielle van de Donk en Damaris Egurrola van Olympique Lyon, Jackie Groenen van Manchester United, Victoria Pelova en Sherida Spitse van Ajax en Jill Roord van Vfl Wolfsburg. Aanvallers bij de Oranje-leeuwinnen zijn Esmee Brugts van PSV, Renate Jansen van FC Twente, Romée Leuchter van Ajax, Lineth Beerensteyn van Bayern München, Lieke Martens van FC Barcelona en Vivianne Miedema van Arsenal.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen