12.4 C
Deurne
maandag 15 juli 2024
Home- DeurneDeurnese Aniek Nouwen wordt met Chelsea kampioen van Engeland

Deurnese Aniek Nouwen wordt met Chelsea kampioen van Engeland

Aniek Nouwen is met haar team van Chelsea F.C. Women afgelopen zondag eerste geworden in de Engelse Women’s Super League (WSL). Daarmee is de ploeg voor de derde keer op een rij landskampioen.

In de wedstrijd tegen Manchester United won Chelsea zondag uiteindelijk met 4-2. De match begon voor de 23-jarige Deurnese op de bank maar na een uur spelen kon Aniek ook het veld op. Haar ploeg stond toen al met 3-2 voor en ze maakte van dichtbij mee dat haar teamgenote Sam Kerr zorgde voor de beslissende 4-2.

FA Cup
Chelsea blijft hiermee de nummer 1 van de Engelse Super League omdat Arsenal het team van Chelsea niet meer kan inhalen. Volgend weekend kan de ploeg van Nouwen ook nog de FA Cup winnen. In de bekerfinale speelt Chelsea tegen Manchester City, de nummer 3 van de Super League. Chelsea werd eerder zes keer landskampioen, achtmaal wonnen ze de FA Cup, vijf keer de League Cup, tweemaal de Europacup II, ook twee keer de UEFA Europa League, tweemaal de UEFA Champions League en één keer de FIFA Club World Cup.

Aniek Nouwen tekende vorig jaar bij Chelsea, ze heeft daar een contract voor drie jaar. Eerder speelde ze vijf jaar voor PSV. Ze debuteerde in 2019 voor Oranje en heeft inmiddels tientallen interlands op haar naam staan.

Foto: Instagram Aniek Nouwen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen