15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneDeurnese bakker springt ook in op Tik Tok-rage crompouce: ‘Totaal gekkenhuis hier’

Deurnese bakker springt ook in op Tik Tok-rage crompouce: ‘Totaal gekkenhuis hier’

Ze zijn knapperig gebakken, gevuld met Zwitserse room, gedipt roze fondant-chocolade en niet aan te slepen. De Tik Tok-rage van de crompouce is in Deurne ook duidelijk merkbaar. Bakkerij Vedder verwacht dat de productie zaterdag zal stijgen tot 1.000 stuks per dag. Het nieuwe lekkernij is verkrijgbaar bij alle filialen van de bakker in de regio en bij Plus Bouwmans in de St. Jozefparochie. Ook andere Deurnese bakkerijen, zoals de Gebackerij en Bakkerij van Ham hebben het nieuwe populaire product aan hun assortiment toegevoegd.

De combinatie van een croissant en tompouce ging viraal na een filmpje van een bakker uit Katwijk op Tik Tok, maar ondernemer Bart Vedder uit Deurne had eigenlijk nog daarvoor al de nieuwe rage in het vizier: “Een week of vijf geleden had ik al ergens gezien, dat een croissant werd gevuld met room en besprenkeld met poedersuiker. Die versie hebben we een tijdje in het assortiment gehad.”

Crompouce
Toen Vedder merkte dat er door de rage grotere vraag was naar de versie met roze chocolade, is hij ook overgeschakeld naar de crompouce: “We zijn maandag gestart met de productie van 500 stuks per dag. De eerste vier dagen hebben we er 2.000 gemaakt, vandaag zitten we al op 700 crompoucen per dag en morgen verwacht ik op 1.000 exemplaren.”

Over hoe lang de hype gaat duren, durft Bart Vedder nog niks te zeggen: “Echt geen idee, maar je ziet wel hoeveel invloed social media voortaan hebben op onze wereld. Ik heb dit in heel mijn bakkers-carrière nog nooit meegemaakt; het is echt een totaal gekkenhuis hier met de crompouce.”

Hoogtepunt
Ook de supermarkt van Bouwmans in de St. Jozefparochie kreeg op een gegeven moment van klanten steeds meer de vraag naar het nieuwe product. “Dus die leveren we nu ook aan dat filiaal van de Plus”, legt Vedder uit. “In de Zeilberg ligt hij nog niet bij de supermarkt, maar ik verwacht dat daar de vraag erom ook nog wel zal komen. Want ik denk dat we nog niet op het hoogtepunt zitten van de hype. Er zijn nog best wat mensen die er nu pas van horen en hem willen proeven; de vraag ernaar stijgt nog dagelijks.”

Foto: Bakkerij Vedder

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen