20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneGemeente haalt komende week in Deurne gratis grof snoeiafval op aan huis

Gemeente haalt komende week in Deurne gratis grof snoeiafval op aan huis

Voor wie in de gemeente Deurne dit weekend de tuin winterklaar maakt en daardoor met veel grof snoeiafval blijft zitten dat niet in de gft-container past, is er komende week de mogelijkheid om dat gratis aan huis op te laten halen. Afvaldienst Blink rijdt hiervoor van maandag 30 oktober tot en met vrijdag 3 november door alle wijken in de gemeente. In het buitengebied wordt het snoeiafval op afroep afgehaald.

Voor het ophalen van het grof groen zijn er wel enkele spelregels. Zo moet het afval vóór 7.30 uur van de ophaaldag aan de rand van de stoep worden klaargelegd. Het groen moet gebundeld zijn met twee stukken touw, waardoor het makkelijk op te pakken is. Het pakket mag niet zwaarder zijn dan 20 kilo en heeft een maximale lengte van 1,5 meter en een maximale breedte van 0,5 meter. Losse takken worden niet meegenomen en ook mag er niets in plastic zijn ingepakt.

PMD-inzameling
Op de website van Blink of via de Blink Afvalapp kun je precies zien wanneer in jouw wijk het grof groenafval wordt opgehaald. Bewoners van het buitengebied kunnen via de Blink afvalapp een ophaalafspraak inplannen.

Compost
Al het ingezamelde groen wordt verwerkt tot compost, die weer te gebruiken is als natuurlijke voedingsbron voor in tuinen en in de tuin- en akkerbouw. Als je grotere hoeveelheden tuinafval hebt, kun je deze aanbieden bij de milieustraat aan de Indumastraat 3 in Deurne op vertoon van je milieupas.

Meer informatie over de ophaalactie kun je ook krijgen bij de klantenservice van Blink via het telefoonnummer 0800-0492 of door een e-mail te sturen naar klantenservice@mijnblink.nl.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen