17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneDeurnese basisschoolleerlingen doen mee aan landelijke Kindermuziekweek

Deurnese basisschoolleerlingen doen mee aan landelijke Kindermuziekweek

De stichting HaFaDru, waarin alle harmonie-, fanfare- en drumverenigingen uit de gemeente Deurne zijn vertegenwoordigd, hebben de handen ineengeslagen om ook in Deurne mee te doen aan de landelijke Kindermuziekweek.

Dit is een initiatief van veertien grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten hebben gebundeld om tien dagen lang zoveel mogelijk kinderen te laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live)-muziek. “Muzikale ontwikkeling draagt bij aan de algemene cognitieve en emotionele ontwikkeling van kinderen”, geven de organisaties aan.

Blaas- en slaginstrumenten
In Deurne gaan tijdens de Kindermuziekweek van 24 maart tot en met 2 april de groepen 5 en 6 van alle basisscholen in de gemeente onder schooltijd kennismaken met blaas- en slaginstrumenten. Zij gaan luisteren naar een live-orkest en kunnen vervolgens zelf instrumenten uitproberen. Dit project-orkest is voor de gelegenheid samengesteld uit muzikanten uit alle muziekverenigingen, die verbonden zijn aan de stichting Hafadru.

Live-orkest
Op zondagmiddag 2 april wordt van 13.00 tot 16.00 uur een grote finalebijeenkomst gehouden in het Cultuurcentrum in Deurne. De kinderen gaan daarbij op een door hen zelf gekozen instrument meespelen in het live-orkest. Kinderen die al een muziekinstrument bespelen zijn ook welkom op deze middag. Alle muziekverenigingen zijn bij de finalebijeenkomst present om informatie te geven en er is op meerdere locaties in het CCD van alles te doen voor jong en oud op muziekgebied.

Muziek verbindt
“Met de jaarlijkse landelijke Kindermuziekweek geven wij de waarde van muziek door aan volgende generaties. Want muziek verbindt, van muziek word je blij, en muziek maken kan altijd! Wij willen de maatschappij vrolijker, inclusiever en positiever maken, waarbij educatie een belangrijke rol speelt”, leggen de samenwerkende organisaties uit.

Flyer
Alle Deurnese leerlingen van de groepen 5 en 6 krijgen tijdens het muziekproject in de week voorafgaand aan de finale een uitnodiging in de vorm van een flyer mee naar huis met meer informatie en een QR-code waarmee ze zich kunnen aanmelden voor het eindspektakel. Dit kan ook door een email te sturen naar music4alldeurne@gmail.com.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen