5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneDeurnese busfabrikant Ebusco gaat ‘down under’; uitbreidingsplannen in Australië

Deurnese busfabrikant Ebusco gaat ‘down under’; uitbreidingsplannen in Australië

Met de introductie van de 2.2-bus met het stuur aan de rechterkant, zet Ebusco de eerste stappen in haar uitbreidingsplannen voor Australië. Op termijn wil het Deurnese bedrijf ook lokaal elektrische bussen gaan produceren in ‘down under’.

Vorige week maakte Ebusco al bekend dat het bedrijf ook de productie in zowel Nederland als Frankrijk wil opvoeren en het vizier gaat richten op de markt in Canada en de Verenigde Staten. In de Scandinavische markt heeft Ebusco vorige week haar positie verder versterkt met een nieuwe Zweedse order van 47 elektrische bussen en eerder deze maand haalde Ebusco ook een order binnen voor 76 bussen die gaan rijden in het Noorwegen.

Stuur aan rechterkant
De lancering van de Ebusco 2.2-bus met het stuur aan de rechterkant zorgt voor een aanzienlijke verruiming van de afzetmarkt omdat in ongeveer 35 procent van alle landen in de wereld links wordt gereden. “De afgelopen drie jaar heeft een klein team op de achtergrond hard gewerkt om dit moment vandaag te bereiken. De komst van de Ebusco 2.2-bus met het stuur aan de rechterkant in Australië is een enorme mijlpaal voor ons bedrijf”, zegt de Australische directeur Simon Pearce van Ebusco.

60 miljoen kilometer
Peter Bijvelds, Global CEO van Ebusco is er trots op in Australië te zijn om de Ebusco 2.2 te lanceren: “Toen ik dit bedrijf 10 jaar geleden startte, wist ik dat we een betere en schonere manier moesten vinden om mensen te verplaatsen. We hebben nu meer dan 400 bussen over de hele wereld die meer dan 60 miljoen kilometer hebben afgelegd. Dit heeft al meer dan 55 miljoen kg CO2 bespaard.”

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen