17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneEerste woningen op plek voormalige fabriekspanden Nies pas in zomer 2024 klaar

Eerste woningen op plek voormalige fabriekspanden Nies pas in zomer 2024 klaar

Het zal nog tot de zomer van 2024 duren voordat de eerste bewoners de sleutels krijgen van hun nieuwe woning op de locatie van de voormalige fabriekspanden van Gebroeders Nies Vouwkartonnage in Deurne.

Dat schrijft de aannemer van de nieuwbouwplannen in een brief aan de omwonenden. Dat is ruim een jaar later dan gepland. Oorspronkelijk was de planning dat de woningen begin 2023 klaar zouden zijn.

Sloop stilgelegd
Het project kampt met flinke vertragingen. In september 2021 werd de sloop stilgelegd, omdat er mogelijk vleermuizen in het pand zaten. Uit nader onderzoek kwam niet naar voren dat er zich een vleermuissoort had gehuisvest maar toch werden er in de omgeving wel vleermuiskasten geplaatst, waar de dieren eventueel terecht konden. Dit voorjaar werd de sloop na een halfjaar weer hervat.

52 woningen
Er komen in totaal 52 woningen op de plek van de fabriekspanden van Nies. Het gaat om een combinatie van koop- en huuwoningen in de vorm van rijtjeswoningen, tweekappers en appartementen.

Bouw
Oorspronkelijk zou de bouw eind 2021 van start gaan, maar de hele planning heeft door het stilleggen van de sloop behoorlijk vertraging opgelopen. Het is nu de bedoeling dat de bouwvergunning en het gewijzigde bestemmingsplan in maart 2023 akkoord zijn. Dan kan er gestart worden met de bouw.

Voorbereidende werkzaamheden
Op dit moment voert de aannemer al voorbereidende werkzaamheden uit. Zo wordt de riolering aangepast op de nieuw te bouwen huizen. Vanwege deze werkzaamheden is de Steenovenweg nog tot en met aanstaande zondag afgesloten tussen de Paulus Potterstraat en Laurens Costerstraat.

De aannemer verwacht dat de inschrijving voor de nieuwe woningen binnenkort van start kan gaan.

Foto: impressie Peelstaete Vastgoed

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen