26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneDeurnese busfabrikant Ebusco trekt 10 miljoen uit voor uitbreiding met fabriek in...

Deurnese busfabrikant Ebusco trekt 10 miljoen uit voor uitbreiding met fabriek in Frankrijk

Busfabrikant Ebusco gaat uitbreiden met een hoofdkantoor en productiefaciliteit in Rouen voor de Franse markt. Hiervoor heeft het Deurnese bedrijf een intentieverklaring getekend voor het leasen van 21.000m2 aan bedrijfsruimte in het Franse Rouen.

De nieuwe Ebusco-fabriek zal naar verwachting eind 2023 volledig operationeel zijn en in eerste instantie ongeveer 500 bussen per jaar leveren, met de mogelijkheid om de capaciteit in latere jaren uit te breiden. De initiële investering voor de uitrusting van de fabriek en de aanpassing aan de Ebusco-normen wordt geraamd op 10 miljoen euro.

Grootste busvloot
CEO Peter Bijvelds van Ebusco ziet de uitbreiding als een belangrijk stap voor het bedrijf in de ontwikkeling in Frankrijk en Zuid-Europa: “Frankrijk vertegenwoordigt de grootste busvloot in Europa en is daarom een strategische markt voor de ontwikkeling van Ebusco. Met deze nieuwe lokale productiefaciliteit willen we onze service aan onze bestaande Franse klanten verbeteren en verdere tractie verwerven bij nieuwe Franse transport autoriteiten.”

Voortdurende innovatie
Ebusco heeft het Renault Cléon terrein gekozen als nieuwe locatie omdat het Franse bedrijf daar alleen nog maar elektrische voertuigen gaat produceren. Ebusco denkt dat ze met hun ervaring in elektrificatie van het openbaar vervoer en kennis op het gebied van lichtgewicht toepassingen goed aansluiten op de activiteiten in Rouen waarmee een nieuw ecosysteem ontstaat dat gericht is op voortdurende innovatie.

Warm onthaald
Metropole Rouen heeft Ebusco als nieuwe huurder van de Cléon-site warm onthaald en de Staat en het Gewest Normandië gevraagd om de beste voorwaarden te scheppen voor een partnerschap op lange termijn zodat de regio kan profiteren van de innovatie en werkgelegenheid. Nicolas Mayer-Rossignol, voorzitter van Rouen Métropole Normandie en burgemeester van Rouen: “De vestiging van het hoofdkantoor van Ebusco France en een van zijn grootste productiefaciliteiten is een nieuw positief signaal voor het gebied en zijn aantrekkingskracht, gebaseerd op een duidelijke strategische visie: de ontwikkeling van de low-carbon economie, de economie van morgen.”

Elektrische industrie
Ook Thomas Denis, CEO van de Renaultfabriek in Cléon is enthousiast over de komst van Ebusco omdat het hen helpt in de uitdagingen qua werkgelegenheid, de aantrekkelijkheid van de regio en de stimulering van duurzaam vervoer in het gebied. “Dit uitbreidingsproject in Frankrijk van Ebusco is een geweldige kans om Normandië en de knowhow rond de elektrische industrie te promoten en de lokale industrie te versterken”, vertelt Renault-topman Denis.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen