26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneDeurnese Ruud van den Einden bereikt top van Bishorn voor KiKa: ‘Het...

Deurnese Ruud van den Einden bereikt top van Bishorn voor KiKa: ‘Het is gelukt, 4153 meter hoog!’

Met de beklimming van de berg Bishorn in Zwitserland probeert Ruud van den Einden uit Deurne geld in te zamelen voor KiKa. Vrijdagmiddag meldt hij dat hij de 4153 meter hoge top heeft bereikt. Drie dagen had hij nodig om de berg te bedwingen en daar houdt het avontuur voor Ruud niet op want hij heeft ook nog twee dagen nodig om weer naar beneden te klimmen.

Maandenlang heeft hij getraind voor de beklimming van de berg in de Walliser Alpen. Elke week wandelde hij een flinke afstand door Deurne en één keer in de veertien dagen ging hij in Duitsland wandelen zodat hij kon trainen op de hoogtes die hij ook op de Bishorn is tegengekomen.

Zware tocht
“Wat een prachtige uitzichten als je daar bovenop die Bishorn staat! Wat was het een zware tocht. Het kan ook niet vanzelf gaan, maar wanneer je zo naar boven loopt, dan komen er allerlei gedachten voorbij. Als je naar beneden loopt trouwens ook”, vertelt Van den Einden. Inmiddels is hij begonnen aan de afdaling: “Vandaag gaan we van 3200 naar 1600 meter.”

Nagellak
Aanleiding om de beklimming uit te gaan voeren was voor Ruud onder meer de actie van een inmiddels overleden jonge kankerpatiënt. “In 2016 was heel Nederland ontroerd door Tijn, de kleine, grote held die met zijn nagellak-actie het voor elkaar kreeg om geld voor een robotarm bij elkaar te verzamelen om kinderen met neuroblastoomkanker te helpen. Ook mij heeft zijn actie en overlijden diep geraakt.”, zegt Ruud. “Toen kwam de kans om met ‘Naar de top voor KiKa’ mee te doen en ben ik de Bishorn gaan beklimmen met de nagellak van Tijn op mijn nagels”, geeft Ruud trots aan.

Sponsoren
Ook tijdens de afdaling kun je Ruud nog helpen bij zijn initiatief. “Ik kan alle steun gebruiken voor de actie ‘Naar de top voor KiKa‘ en hoop dat zoveel mogelijk mensen me daarbij willen helpen. Niet voor mij, maar voor al die kinderen met kanker! Je kan me nog steeds sponsoren als je wilt.” Ruud steunen kan via https://www.actievoorkika.nl/ruud-van-den-einden.

Doel
“Het liefste wil ik zoveel mogelijk geld bij elkaar krijgen voor KiKa”, geeft Ruud aan. “Het minimale doel is 2000 euro wat vanuit KiKa dat de instapvoorwaarde is.” Dat bedrag heeft hij ruimschoots gehaald want de teller staat inmiddels op 2.354,76 euro. KiKa geeft aan dat bijna 600 kinderen per jaar kanker krijgen, waarvan momenteel 81% geneest.

Geweldige ervaring
KiKa wil het liefst dat alle kinderen genezen. Vandaar dat ze de mogelijkheid geven aan iedereen om zelf een actie op te zetten, zodat ze onderzoek kunnen doen naar betere behandelingen waardoor zieke kinderen sneller genezen. “Ik ben trots, op mezelf, op mijn medewandelaars en op de sponsors. Het was een geweldige ervaring”, zegt Ruud van den Einden.

Beluister hieronder het interview met Ruud op DMG Radio terwijl hij live aan het afdalen was op de berg.

Foto: Facebook Ruud van den Einden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen