-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneDeurnese busfabrikant Ebusco wordt met beursgang meteen miljardenbedrijf

Deurnese busfabrikant Ebusco wordt met beursgang meteen miljardenbedrijf

De gang naar de Amsterdamse beurs betekent voor de Deurnese fabrikant van elektrische bussen en laadsystemen dat deze in één klap een miljardenbedrijf wordt. De aandelen worden verkocht voor tussen de 21,50 euro en 24,50 euro per stuk. Dit moet zorgen voor een waarde van in totaal 1,33 miljard voor de busfabrikant. Dat staat in de prospectus voor beleggers die maandag 18 oktober bekend werd gemaakt.

Peter Bijvelds, CEO van Ebusco is verheugd over de beursgang: “We zijn blij om te kunnen aankondigen dat de lancering van het aanbod van de aandelen is gestart. Genoteerd staan op de Euronext in Amsterdam is een belangrijke mijlpaal in het gereedmaken van Ebusco voor de toekomst. De opbrengsten geven ons de kans om internationaal uit te breiden en optimaal gebruik te maken van de snelle wereldwijde transitie naar elektrisch busvervoer.”

De aandelen zijn van 18 tot en met 21 oktober verkrijgbaar voor institutionele beleggers in Nederland en een paar andere landen. “De mate van interesse in Ebusco als investering die we hebben gezien, is erg positief. We kijken uit naar de mogelijkheden die de beursgang ons gaan bieden. Hiermee kunnen we nog sneller groeien en bijdragen aan een beter milieu over de hele wereld”, legt CEO Bijvelds uit.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen