4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneSigrid leert mensen bewust ademhalen tijdens avonden onder de volle maan

Sigrid leert mensen bewust ademhalen tijdens avonden onder de volle maan

Onbewust doe je het honderden keren per dag; ademhalen. De snelheid en intensiteit verandert automatisch wanneer het gaspedaal of de rem wordt ingetrapt. Sigrid de Groot helpt mensen met de Wim Hof Methode bewuster om te gaan met hun ademhaling. Dat doet ze met groepen in de buitenlucht bij Natuurpoort de Peel en op avonden dat er een volle maan is zoals woensdag 20 oktober.

“Velen van ons hebben last van chronische hyperventilatie zonder het te weten. We nemen meer zuurstof tot ons dan we nodig hebben. Wat op den duur tot lichamelijke klachten kan leiden. Het mooie van de ademhaling is dat deze deel uitmaakt van zowel het somatische als het autonome zenuwstelsel. Dat betekent dat wij er dus zelf invloed op kunnen uitoefenen”, legt De Groot uit.

Herstellen
De sessies worden begeleid met muziek en gebruik van een drum ter ondersteuning van het ritme. Sigrid de Groot vertelt: “Wanneer we controle over de ademhaling nemen, wordt het een bewuste actie zoals bewegen en praten. Het maakt dan deel uit van het somatische zenuwstelsel. Door de ademhaling te verdiepen en vertragen, sturen we een signaal naar onze hersenen ‘het is veilig, je kunt ontspannen’. Hierdoor kun je tot rust komen en herstellen.”

Tintelingen
Het gaat niet alleen om het ademen maar ook om de momenten dat je niet ademt, legt Sigrid uit. “Er zijn ook gedeeltes waar je bewust niet ademhaalt, dit is de retentie tijd. Tijdens deze momenten kunnen mooie dingen gebeuren. Je kan allerlei tintelingen door je hele lichaam voelen, je kan kleuren zien, je lichaam kan zwaar aanvoelen maar ook weer heel licht. Voor iedereen kan het weer een andere ervaring zijn.”

De groep deelnemers komt woensdag 20 oktober om 20.00 uur samen op de parkeerplaats van Natuurpoort de Peel en de sessie begint om 20.15 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Je kunt je aanmelden via www.sigriddegroot.nl of door een whatsapp-berichtje te sturen naar 06-52579992.

Ook op vrijdag 19 november en zondag 19 december 2021 worden er ‘volle maan ademhalingssessies’ gegeven bij Natuurpoort de Peel aan het Leegveld 8A in Deurne.

Foto: VVV Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen