14.6 C
Deurne
maandag 20 mei 2024
Home- DeurneDeurnese ‘Darkness into Light’ wandeling voor bewustwording mentaal welbevinden

Deurnese ‘Darkness into Light’ wandeling voor bewustwording mentaal welbevinden

Stilstaan bij het belang van mentale gezondheid en suïcidepreventie is het doel van de wandeling ‘Darkness into Light’. De Ierse organisatie Pieta startte ermee in 2009. Sindsdien lopen er ieder jaar meer mensen mee op allerlei plaatsen in de wereld, zo ook in Deurne nu.

Om 5.00 uur op zaterdag 11 mei start de wandeling in het donker vanaf Tuincentrum Coppelmans aan de Helmondseweg. Deelnemers lopen dan ‘naar het licht’, ofwel de zonsopgang tegemoet. De exacte route is nog onbekend.

“Iedereen kan meedoen”, licht Lènemie van Dinter toe. “Het gaat om het samenzijn en om de bewustwording van het belang van mentale gezondheid. Inschrijven is niet nodig.”

Van klein naar groot
Het oorspronkelijke idee komt van de Deurnese Maureen Peeters. Vorig jaar liep ze de wandeling samen met twee vriendinnen. Om de groep groter te maken, benaderde ze het TEJO-huis waar Van Dinter werkzaam is.

“De doelstelling van deze wandeling sluit goed aan bij onze doelgroep. Wij zijn er voor jongeren die worstelen met mentale problemen. Daarom lopen diverse collega’s van het TEJO-huis mee.”

De wandeling is niet alleen bedoeld voor deze jonge doelgroep, maar voor iedereen die ooit moeite heeft (gehad) met zijn geestelijke gezondheid. Of voor mensen die gewoon stil willen staan bij het belang van dit onderwerp.

Van Dinter heeft geen idee over de opkomst, maar hoopt op een flink aantal. “Hoe meer, hoe beter, zolang het maar onder de aandacht komt. Het zou mooi zijn als de groep ieder jaar groeit.”

Foto: Pieta

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen