8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneDeurnese Dex van den Broek (12) zet mooie prestaties neer in Lierop...

Deurnese Dex van den Broek (12) zet mooie prestaties neer in Lierop tijdens Dutch MX Season Opener

Bij de motorcrosswedstrijd Dutch MX Season Opener heeft de 12-jarige Dex van den Broek uit Deurne mooie prestaties geleverd op het legendarische circuit van de Herselse bossen in Lierop. De wedstrijd kende een groot deelnemersveld met internationale allure waaronder de jonge Dex, die als vijfde eindigde in de eindstand.

De Dutch MX Season Opener kon rekenen op een grote toestroom aan publiek. Ook bij de tent van team Dex was het druk met veel sponsoren en supporters die aanwezig waren om Van den Broek aan te moedigen.

Flinke griep
De jeugdige motorcrosser uit Deurne liet mooie dingen zien, ondanks het feit dat hij net hersteld was van een flinke griep. Zo pakte hij in de eerste manche een goede start en ging als eerste rijder de bossen in. Hij verkeek zich op een te springen dubbel en werd daarbij gelijk door twee rijders gepasseerd. Hij wist het ritme op een vijfde plaats te vinden, en reed vervolgens een hele constante race. Uiteindelijk eindigde hij in de eerste manche ook op deze plek.

Hoge tempo
In de tweede manche had Dex opnieuw een hele goede start. Hij was direct als tweede weg om aan de wedstrijd te beginnen. Op de wave-sectie koos hij een minder snelle lijn en werd daar gepasseerd, waarna hij terugviel naar de derde plaats. Die plaats wist hij gedurende de race erg goed vast te houden en hij kon het hoge tempo volhouden op het loodzware circuit.

Ongelukkige val
In de voorlaatste ronde maakte Dex een kleine fout en kwam ongelukkig ten val. Het kostte behoorlijk tijd en energie om de motor weer op zijn plek te krijgen om zijn race te hervatten. Moegestreden, kreeg hij het ritme niet meer terug in de laatste ronde. Hij moest nog een plaats prijs geven en finishte daardoor op een verdienstelijke vierde plek.

Aan strijdlust was er bij Dex in elk geval geen gebrek. Hij gaat komende tijd verder met trainen voor de eerste wedstrijd van de Dutch Masters in Harfsen op zondag 19 maart.

Foto’s: Team Dex

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen