18.5 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneDeurnese Eric Krijnders met scouts naar Verenigde Staten

Deurnese Eric Krijnders met scouts naar Verenigde Staten

Komende zondag 21 juli vertrekt scoutingbegeleider Eric Krijnders uit Deurne samen met zijn vijf scouts naar de World Scout Jamboree 2019 in de Amerikaanse staat West-Virginia.

Daar komen veertigduizend scouts uit de hele wereld bij elkaar en nog eens bijna vierduizend begeleiders. Elfhonderd van de scouts komen uit Nederland. De scouting-groep van Krijnders vertrekt zondag vanuit Deurne richting het vliegveld waarna ze beginnen aan hun lange reis richting The Summit Bechtel Family National Scout Reserve in Amerika.

Goed getraind

De groep van Eric Krijnders bestaat uit kinderen in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar en ze komen allemaal uit de regio’s Oost-Brabant en Noord-Limburg. De afgelopen maanden hebben ze verschillende weekenden goed getraind zodat ze helemaal klaar zijn voor alle opdrachten die op hun pad komen in de U.S.A. Ze maken deel uit van de troep genaamd ‘Kletskoppen’, die bestaat uit 36 scouts en 4 begeleiders. De leden komen onder andere uit Deurne, Gemert, Blerick, Stramproy, Venray, Son en Breugel, Eindhoven en Waalre.

Heitje voor een karweitje

De scouts hebben zelf een deel van de reiskosten bij elkaar gespaard met ‘heitje voor een karweitje’. Naast hun fysieke training hebben ze ook flink geoefend op de Engelse taal zodat ze in de Verenigde Staten goed kunnen communiceren met de scouts uit de andere 150 deelnemende landen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen