7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneDeurnese garagehouder bouwt speciale E-UP als leermiddel voor monteurs van elektrische voertuigen

Deurnese garagehouder bouwt speciale E-UP als leermiddel voor monteurs van elektrische voertuigen

Trots staat Carlo Spreeuwenberg uit Deurne op de Automechanika-beurs in Frankfurt bij de speciale elektrische Volkswagen UP, die hij samen met de werknemers in zijn garage in Deurne heeft ontwikkeld. Het voertuig is op maat gemaakt en bedoeld als leermiddel voor automonteurs in opleiding.

Zijn bedrijf Spreeuwenberg Automotive is niet alleen een vakgarage waar auto’s worden onderhouden en gerepareerd maar ook een plek waar door Spreeuwenberg Engineering & Education monteurs worden opgeleid en leermiddelen worden ontwikkeld.

Frankfurt
Vorige week werd op de vakbeurs in Frankfurt de speciale E-UP van Spreeuwenberg gepresenteerd. “Automechanika Frankfurt is één van de meest toonaangevende Automotive beurzen in de wereld, daar moesten we samen met onze partner Electude gewoon bij zijn om ons leermiddel aan de wereld te presenteren”, vertelt Carlo Spreeuwenberg.

Opleidingsinstituten
Inmiddels hebben al vele opleidingsinstituten in Nederland en de rest van de wereld dit praktische leermiddel aangeschaft. De elektrische Volkswagen UP is gemaakt om de monteurs van de toekomst op te leiden. Die komen bij zo’n EV heel andere dingen tegen dan bij een auto met een benzine- of dieselmotor.

Educatief doel
“Naarmate de elektrische voertuigindustrie groeit, zullen meer technici en monteurs speciale vaardigheden nodig hebben om de complexe elektrische componenten en software van elektrische voertuigen te begrijpen”, legt Spreeuwenberg uit. “Het ontwikkelen van elektronische leermiddelen in de vorm van voertuigen, met een educatief doel helpt bij deze ontwikkeling. Dat wij daaraan bij kunnen dragen, daar zijn we heel erg trots op.”

Verder ontwikkelen
De speciaal uitgeruste E-UP die als leermiddel wordt ingezet, blijft volgens Spreeuwenberg net als de EV-markt volop in beweging: “We blijven voortdurend bezig met het verder ontwikkelen en bouwen aan dit mooie leermiddel. Voor onze in eigen huis ontwikkelde Volkswagen E-UP zoeken we trouwens ook nog technische mensen op MBO-niveau die BBL-techniek gerelateerd zijn en die het product samen met ons verder door willen ontwikkelen.”

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen door te bellen met 0493-529397 of door een email te sturen naar info@spreeuwenbergautomotive.nl.

Foto’s: Spreeuwenberg Engineering & Education

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen