29.9 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneSpeciale vlag met 17 Global Goals wappert voortaan in Deurne

Speciale vlag met 17 Global Goals wappert voortaan in Deurne

Een speciale vlag met de zeventien zogenoemde Sustainable Development Goals (SDG) er op, werd vrijdag bij het gemeentehuis in Deurne gehesen door wethouder Tom Oomen van Duurzaamheid en Jan Berkers van Global Goals Deurne. De vlag is een symbool waarmee de gemeente Deurne aan wil geven het streven te steunen om in 2030 te komen tot een duurzame en faire wereld.

Gisteren werden precies vijf jaar geleden bij de Verenigde Naties de SDG’s aangenomen door 193 landen. Dit zijn de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen die ook wel bekend zijn onder de naam Global Goals. De afgelopen vijf jaar zijn al mooie resultaten geboekt, maar tegelijkertijd moet er de komende tien jaar nog enorm veel gebeuren.

Positieve aandacht
Ook in Deurne wordt hard gewerkt om de zeventien werelddoelen van de Verenigde Naties te halen voor 2030. “Elk doel staat voor een onderwerp dat onze aandacht verdient. Wij zijn ervan overtuigd dat als wij positieve aandacht geven aan een doel, en het uitdragen naar onze medemensen, dan zal onze wereld steeds een stukje beter worden”, geeft Global Goals Deurne aan.

Samenwerkingen
Zij hebben de zeventien doelen vertaald naar de situatie in de gemeente Deurne. “We gaan samenwerkingen aan met mensen, bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeente. Wij kunnen nog ambassadeurs gebruiken die mee helpen het doel uit te dragen naar onze medemens”, meldt de organisatie. Op de vlag die vrijdag werd gehesen, zijn de zeventien doelen voor de gemeente Deurne te lezen. Meer informatie vind je op de website van Global Goals Deurne.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen