17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneDeurnese Giorg Huselman wint STimuleringsbeurs

Deurnese Giorg Huselman wint STimuleringsbeurs

De 6 meisjes en 13 jongens die de STimuleringsbeurs ontvangen zijn afkomstig uit het hele land. De beurzen worden vrijdag 28 oktober voor de vierde maal uitgereikt door de faculteit Scheikundige Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven. De TU/e wil hiermee benadrukken dat er veel vraag is naar afgestudeerde scheikundig technologen.

De jury die de winnaars selecteerde keek bovenal naar de niet-schoolgebonden extra bèta-activiteiten, de maatschappelijke activiteiten en de originaliteit en creativiteit van het profielwerkstuk van de kandidaten. Giorg Huselman geeft bijles in wiskunde, scheikunde, biologie en natuurkunde en is betrokken bij de voedselbank en een kunstvereniging in Deurne.

Scheikundige Technologie

Bij de faculteit Scheikundige Technologie aan de TU/e leren studenten chemie en chemische processen in de praktijk toe te passen. De faculteit biedt een bacheloropleiding, een masteropleiding en een ontwerpersopleiding (PDEng). Het onderwijs is nauw verweven met het onderzoek dat binnen de negen onderzoeksprogramma’s plaatsvindt. Het onderzoek richt zich op belangrijke gebieden binnen de scheikunde en scheikundige technologie die relevant zijn voor huidige en toekomstige maatschappelijke en industriële behoeften.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen