16.7 C
maandag 29 april 2024
Home- DeurneDeurnese Halve Marathon ingekort vanwege warme weer; ‘Veiligheid van deelnemers staat voorop’

Lopers van alle leeftijden en verschillende niveaus stonden zondagochtend onder een stralende zon klaar voor de hardloopwedstrijden in het centrum van Deurne, waaronder de 36ste Vescom Halve Marathon. De organisatie had deze vanwege het warme weer ingekort tot een 15-kilometerwedstrijd: “De veiligheid van de deelnemers staat voorop.” Kay Peeters uit Horst kwam bij 15K-Marathon als eerste over de finish.

Daarnaast waren er voor de lopers van alle wedstrijden vanwege de hoge temperatuur een flink aantal drinkposten opgezet om te zorgen voor voldoende hydratatie. Om 10.00 uur startten de deelnemers van de bambino- en scholierenloop, gevolgd door de lopers van de ingekorte Vescom Halve Marathon, de centrumloop en business run.

Als laatste werd het startschot gegeven voor de 10 kilometer-lopers van de Gebroeders Swinkels centrumloop en de deelnemers van het Brabants Kampioenschap en de Business Run van 10 kilometer. Lopers van alle afstanden finishten op de Markt in Deurne waar rond 13.30 uur de prijsuitreiking plaatsvond. Bekijk hier de resultaten van alle wedstrijden.

DMG-fotograaf Harold van der Burgt maakte een fotoreportage van het hardloopevenement.

Foto’s: Harold van der Burgt