18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneDeurnese Ilse van der Zanden tekent contract bij FC Utrecht

Deurnese Ilse van der Zanden tekent contract bij FC Utrecht

Ilse van der Zanden heeft een contract getekend bij FC Utrecht Vrouwen. De 27-jarige Deurnese verdedigster stapt over van DTS Ede.

De vrouwenploeg van FC Utrecht keert komend seizoen na jarenlange afwezigheid terug in de Eredivisie. Van der Zanden heeft een contract getekend voor één jaar.

ZSV
Ze begon haar voetbalcarrière in de Zeilberg bij ZSV. In 2014 ging ze aan de slag bij Telstar. Met die club speelde ze twee seizoenen in de Eredivisie. Ook was Van der Zanden in die tijd jeugdinternational van Oranje Onder 15, Onder 16, Onder 17 en Onder 19. Sinds het seizoen 2017/2018 komt ze uit voor DTS Ede.

‘Ging steeds meer kriebelen’
“Wat een voorrecht dat ik deze mooie stap nogmaals mag maken”, zegt de Deurnese voetbalster over haar overstap naar FC Utrecht Vrouwen. Zes jaar geleden deed ze een stapje terug uit de topsport vanwege opeenvolgende blessures. “De ambitie om nogmaals op het hoogste niveau te voetballen, ging de laatste jaren steeds meer kriebelen. FC Utrecht is een club met mooie plannen voor nu en de toekomst, die kloppend en realistisch zijn.”

Versterking
Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht is blij met de komst van Van der Zanden: “Met haar ervaring en enorme drive is ze een versterking voor onze achterhoede. Ik weet zeker dat ze als speelster van FC Utrecht iedereen weer gaat verrassen.”Van der Zanden is de zesde speelster die door FC Utrecht Vrouwen is vastgelegd voor komend seizoen.

Foto: FC Utrecht Vrouwen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen