8.5 C
Deurne
maandag 30 januari 2023
Home- DeurneDeurnese Jeffrey Bignell behaalt in Spanje 250ste BMX-overwinning

Deurnese Jeffrey Bignell behaalt in Spanje 250ste BMX-overwinning

BMX-racer Jeffrey Bignell uit Deurne heeft afgelopen weekend een bijzonder persoonlijk record op zijn naam gezet; hij behaalde in het Spaanse San Vicente tijdens de Gran Final Liga LBR zijn 250ste overwinning. Het was voor Bignell zijn 400ste finale die hij reed en waarbij hij de eerste plaats behaalde in de categorie Cruisers 40-49 jaar.

“Ik dacht, laat ik deze nog maar even meepakken nu ik toch in Spanje ben om een figuurlijke kroon op mijn BMX-carrière te zetten”, vertelt Jeffrey Bignell. Het was voor hem maar ook de rest van de Spaanse Liga de laatste wedstrijd van het seizoen.

Starthek
Bignell had dit weekend weer goed de smaak te pakken. De drie kwalificatieronden wist hij met speels gemak te winnen. Maar de finale is toch altijd spannender, legt Bignell uit: “Het starthek leek iets trager te vallen, waardoor mijn 250ste overwinning bijna in het water viel.” Toch wist hij zich direct te herstellen en pakte de leiding met een goede versnelling op het eerste rechte stuk. Hierna zorgde Jeffrey Bignell er met grote sprongen en een goede techniek voor dat hij op voorsprong kwam en die gaf hij niet meer af.

Pumptrack
Na het binnenslepen van de 250ste overwinning gaat Bignell zich nu weer verder focussen op het Urban Sportpark in Deurne. Hij is één van de initiatiefnemers van een park waarin alle inwoners van Deurne in de openlucht gratis kunnen sporten. “Ik hoop dat er ook een mooie Pumptrack komt”, zegt Bignell. “Afgelopen periode zijn er verschillende bijeenkomsten geweest met buurtbewoners, professionals en de gemeente. Hopelijk komt alles dadelijk goed samen om ook de jeugd van Deurne een leuke sport- en speelplek te geven. Ik hoop graag mijn passie voor sport en in het speciaal BMX te mogen delen.”

Foto: Jeffrey Bignell

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen