27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneDeurnese Jelle van der Steen ondanks blessure en operatie toch bij Invictus...

Deurnese Jelle van der Steen ondanks blessure en operatie toch bij Invictus Games

De Deurnese Jelle van Der Steen zou deze week eigenlijk deelnemen aan de rolstoelbasketbalwedstrijden bij de Invictus Games die in Den Haag plaatsvinden. Maar helaas moest de 40-jarige voormalig marinier zich vorige week afmelden wegens een operatie. Dat zou betekenen dat hij niet kon deelnemen aan de spelen maar er ook niet als toeschouwer bij zou kunnen zijn.

Dat was voor de strijdlustige Jelle geen optie; hij zou en moest erbij zijn om zijn Nederlandse teamgenoten deze week aan te moedigen. Dus samen met familieleden regelde Van der Steen dat hij op zijn herstel-bed naar het veld zou kunnen gaan. Voor het vervoer werd door zijn zwager de wensambulance Brabant ingeschakeld en zijn zussen regelden twee anti-decubitus-bedden. Eentje voor in het hotel waar hij deze week verblijft en eentje voor in het Zuiderpark waar de wedstrijden worden gespeeld.

Prins Harry
Bij aankomst in Den Haag werd Jelle onder luid gejuich welkom geheten door andere aanwezigen en zijn teamleden. Ook kwam de Britse prins Harry, hertog van Sussex de hand schudden van Jelle. Harry is beschermheer van de Invictus Games en is zelf ook veteraan. Hij vocht onder meer als Apache-vlieger in Afghanistan. De hertog opende dit jaar samen met zijn vrouw Meghan Markle de Invictus Games.

Meegeleefd
Ook al kon Jelle door zijn blessure en operatie zelf niet meespelen, hij heeft wel volop meegeleefd met zijn team als toeschouwer tijdens bijvoorbeeld de eerste wedstrijd tegen het ‘zeer lastige’ van Australië dat door het team van Van der Steen werd verslagen met 18-14. Ook in de wedstrijd erna hielp de steun van Jelle want het Nederlandse team stuurde Canada naar huis na een 23-10 overwinning. Vanmiddag speelt Nederland de finale tegen Amerika en is Van der Steen samen met zijn complete familie present om het team aan te moedigen. Ook Koning Willem Alexander woont de wedstrijd vrijdagmiddag bij.

Positieve energie
Jelle was zes jaar in dienst bij de Korps Mariniers waarvan hij er vier doorbracht in het buitenland op missies in landen als Bosnië en Irak. Sinds zijn laatste missie vecht Jelle tegen zijn Posttraumatische Stressstoornis. Een aantal jaren later breekt Jelle zijn nek en rug bij een heftig auto-ongeluk, waardoor hij niet meer kan lopen. Maar van het sporten krijgt Jelle weer positieve energie en vindt hij innerlijke rust. Het geeft hem weer een plekje in de maatschappij. De Deurnenaar maakt al enige jaren deel uit van het Nederlands rolstoelbasketbalteam.

Foto: Rita van Der Steen-de Gelder

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen