16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurnePenning van Verdienste voor Jos Beernink, Tonnie van Duijnhoven en Annie Weijenborg

Penning van Verdienste voor Jos Beernink, Tonnie van Duijnhoven en Annie Weijenborg

Burgemeester Greet Buter heeft vrijdag de Penning van Verdienste van de gemeente Deurne uitgereikt aan Jos Beernink, Tonnie van Duijnhoven en Annie Weijenborg. Zij zetten zich al 25 jaar lang in als vrijwilliger bij De Zonnebloem Deurne. Zij kregen de Penning overhandigd tijdens de jaarvergadering van de Deurnese afdeling van de Zonnebloem.

De organisatie zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking die daardoor mogelijk in een isolement geraken. Dit werk wordt gedaan door 90 vrijwilligers voor 200 gasten.

Jos Beernink
Jos is één van de mensen waarop de afdeling draait. Zij heeft momenteel vier gasten die ze regelmatig bezoekt voor een praatje of een spelletje. Ze zorgt ervoor dat deze gasten deelnemen aan de activiteiten. De financiële afhandeling die hierbij hoort, wordt ook door haar verzorgd.

Jaar in, jaar uit zorgt Jos ervoor dat de 90 vrijwilligers van de Zonnebloem op hun verjaardag een kaart ontvangen. Deze kaarten worden vaak door haar persoonlijk bij de mensen bezorgd. Al bij al, veel tijd en kilometers die belangeloos ingezet worden.

Tonnie van Duijnhoven
Tonnie bezoekt alle activiteiten van de Zonnebloem. Ze steekt de handen uit de mouwen en zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt. In het verleden zorgde Tonnie ervoor dat er onder haar leiding bij haar thuis kerststukjes werden gemaakt.

Ze had soms wel meer dan tien gasten waar zij voor zorgde. Momenteel heeft ze nog drie gasten die zij regelmatig bezoekt. Ze zorgt dat deze gasten deelnemen aan activiteiten en ook zorgt ze voor het vervoer naar de locatie. De Zonnebloem is haar leven. Ze staat echter niet graag in de belangstelling en werkt als een stille kracht.

Annie Weijenborg
Annie is een echte ambassadrice voor de afdeling Zonnebloem Deurne. Ze verkoopt de meeste loten van de jaarlijkse Zonnebloemloterij. Daarnaast stimuleert ze andere vrijwilligers voor de verkoop van loten. De loterij is een belangrijke inkomstenbron voor de organisatie.

Jaarlijks maakt Annie met andere vrijwilligers ook kerststukjes voor de verkoop om de kas te spekken. Daarnaast bezoekt ze alle activiteiten en zorgt ze ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt. Momenteel bezoekt Annie nog één gast, voor een praatje of een wandeling.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen