16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneDeurnese kunstschilder Roeland Kneepkens komt kijkje nemen bij eigen expositie in Museum...

Deurnese kunstschilder Roeland Kneepkens komt kijkje nemen bij eigen expositie in Museum De Wieger

De tentoonstelling van het werk van de in Deurne geboren kunstenaar Roeland Kneepkens is sinds eind vorige maand te zien in Museum De Wieger. Vrijdag komt de kunstschilder zelf ook een kijkje nemen en is er voor bezoekers van 13.00 tot 16.00 uur de gelegenheid om persoonlijk met Kneepkens kennis te maken en met hem in gesprek te gaan over zijn werk dat nu te zien is in de expositie Telling Stories. Ook is het gelijknamige boek van Roeland Kneepkens te koop in de museumwinkel.

De kunstschilder vertelt verhalen met verf op een doek en vangt ze het liefst in één beeld. Hij ‘vertelt’ over mensen die elkaar ontmoeten: vaak vrienden, maar soms ook toevallige ontmoetingen tussen vreemden. Voor zijn werken heeft Kneepkens graag echt contact met de modellen die hij schildert. Hierbij observeert en verwondert hij zich: waarom komen mensen samen, welke kleding dragen ze, hoe maken ze plezier en wat delen ze met elkaar?

Heldere kleuren
Deze fascinatie voor mensen en hun doen en laten komt duidelijk naar voren in zijn schilderijen. Een groot deel van zijn werk gaat over vriendschappen. Je ziet in zijn werk mensen in allerlei situaties: lachend, in gesprek, proostend, genietend van lekker eten of al schakend of pokerend. De figuren geeft Roeland Kneepkens met grote precisie en in heldere kleuren weer.

Boek
In zijn onlangs verschenen boek Telling Stories wordt het werk van de kunstschilder gecombineerd met verhalen van de afgebeelde vrienden, modellen en verzamelaars. Speciaal voor de tentoonstelling in De Wieger maakte Kneepkens ook nieuw werk, waaronder twee schilderijen die aansluiten bij de serie Telling Stories. In het Groot Atelier is verder werk van de kunstenaar te zien uit de serie Forest Feasts.

Roeland Kneepkens werd in 1978 in Deurne geboren. In 2004 studeerde hij af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in ‘s-Hertogenbosch. Het werk van Kneepkens was al te zien in verschillende (solo)tentoonstellingen in Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Polen en de Verenigde Staten.

De tentoonstelling van de werken van Kneepkens is nog tot en met zondag 11 augustus te zien in de ateliers van Museum De Wieger aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne. De ‘meet & greet’ met de kunstenaar vindt plaats op vrijdag 10 mei van 13.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt 9,50 euro voor volwassenen, CJP-kaarthouders en studenten betalen 5 euro voor toegang. Museumkaarthouders en kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Foto’s: Museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen