-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneDeurnese Movico breidt uit naar wereld van Formule 1 met overname Duitse...

Deurnese Movico breidt uit naar wereld van Formule 1 met overname Duitse Bischoff+Scheck Group

De Movico Group uit Deurne die bekend staat om de mobiele podia en paviljoens voor onder meer de Tour de France en Giro d’Italia, breidt uit naar de wereld van de Formule 1. Hiervoor neemt Movico de Duitse Bischoff+Scheck Group over, die marktleider is in de productie van mobiele evenementoplossingen voor raceteams in de Formule 1, waaronder Ferrari, Haas en McLaren.

“We zijn verheugd dat we Bischoff+Scheck hebben overgenomen. Het is een onderneming met een fantastisch trackrecord van meer dan 25 jaar. Een onderneming welke we al heel lang bewonderen”, zegt CEO en mede-eigenaar Rogier Wentink van de Movico Group. Beide bedrijven blijven onafhankelijk opereren in hun eigen markten. De oprichters en huidige eigenaren Bernd Bischoff en Volker Scheck blijven een minderheidsbelang houden en zullen de komende jaren ook als leden van de raad van bestuur verbonden blijven.

Logische stap
Wentink van Movico legt uit dat de overname een logische stap is aangezien de bedrijfsactiviteiten elkaar aanvullen: “Onze klanten en markten zijn complementair aan elkaar, zonder overlappingen. Door de stap, creëert Movico Group nu een fysieke aanwezigheid in Duitsland van waaruit het zijn huidige en potentiële klanten zal bedienen. In onze business is het erg belangrijk om een uitstekende technische partner te hebben. Met Bischoff+Scheck hebben we nu de topspeler in de nichemarkt van high-end speciale voertuigbouw weten te verwerven, aangevuld met een zeer goed diensten- en servicepakket.”

Krachten bundelen
De twee bedrijven willen samen hun marktpositie verder uitbouwen en gezamenlijk hun competenties aanbieden aan klanten uit de sport- en evenementenindustrie. Hierdoor ontstaat volgens Movico en Bischoff+Scheck een markt leidende groep van verticaal geïntegreerde bedrijven in Europa, dat een uniek dienstenpakket kan aanbieden. “Samen met Movico gaan we de komende jaren het management verjongen. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze sterke groei en uitstekende marktpositie verder veiligstellen. Ik ben erg trots op alles wat we als bedrijf hebben bereikt, en nu, als onderdeel van de Movico Group, ben ik erg enthousiast en heb het volste vertrouwen in dit volgende hoofdstuk in ons verhaal”, aldus Volker Scheck, mede-eigenaar van Bischoff+Scheck AG.

Autosport
Wentink van de Movico Group meldt dat het bedrijf ook het resterende belang in Racetrailer.com heeft overgenomen. Oprichter Ron Reinders van racetrailer.com zal verantwoordelijk blijven voor de dagelijkse gang van zaken van het bedrijf. “Ook zal hij vaker naar voren treden als ambassadeur voor de verschillende ondernemingen binnen de Movico Group in een commercieel coördinerende rol in de autosport”, zegt Rogier Wentink.

Spannend moment
Beide overnames liggen in de lijn met de strategie van het Deurnese bedrijf om de Europese leider te zijn in de nichemarkt voor speciale voertuigen en mobiele evenementenoplossingen. “Dit is een spannend moment voor de Movico Group en we kijken uit naar de kansen die in het verschiet liggen. De toekomst ziet er rooskleurig uit”, aldus Wentink.

Foto: Movico

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen