18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneElektrische rijders redelijk goedkoop uit in Deurne; laadpaaltarief in Asten hoogste van...

Elektrische rijders redelijk goedkoop uit in Deurne; laadpaaltarief in Asten hoogste van de regio

De tarieven van laadpalen voor elektrische auto’s lopen per gemeente erg uiteen. Elektrische rijders in Deurne zijn redelijk voordelig uit met 0,35 euro per kWh, maar in Asten betaal je al 0,49 euro voor één kWh. Ook in Helmond ligt het tarief met 0,43 euro per kWk een stuk hoger dan in Deurne. Dit blijkt uit een analyse van Independer uit data van Eco-Movement.

Verderop in de regio blijken de tarieven ongeveer hetzelfde te zijn als in onze gemeente. In Someren kost een kWh 0,37 euro, in Horst aan de Maas 0,36 euro en het tarief in Gemert-Bakel is met 0,35 euro gelijk aan dat in Deurne. Alleen in de gemeenten Venray en Peel en Maas betaal je voor een kWh net iets minder: 0,34 euro.

Bron: Independer

In de rest van het land zijn de verschillen per gemeente nog groter. In Losser, Staphorst en West Maas en Waal is het met gemiddeld 0,25 euro per kWh het goedkoopst. In het Friese Terschelling ben je dan met 0,60 euro per kWh weer meer dan het dubbele kwijt. Bij ondergrondse parkeerplaatsen ben je gemiddeld het duurste uit in Nederland en betaal je 16,8 procent meer dan op andere plekken in de gemeenten.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen