11.8 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneDeurnese ondernemer komt met alternatieve carnavalstocht op de fiets

Deurnese ondernemer komt met alternatieve carnavalstocht op de fiets

De carnaval kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan en dat doet velen pijn in het hart. Ook Rob van Berlo van Baroef in Deurne vindt het zonde als deze carnaval helemaal voorbij zou gaan zonder maar een beetje carnavalsgevoel. Daarom organiseren ze op zondag 14 februari om 11.00 uur de Vette Hap en Trap, een carnavaleske fietstocht langs drie horecazaken van Baroef.

De rit van achttien kilometer wordt op vaste plaatsen onderbroken voor een pitstop waarbij bier, hapjes en confetti natuurlijk niet zullen ontbreken. Tijdens de tocht worden de meest origineel verklede deelnemers beloond met een originaliteitsprijs en aan het einde van de rit is zelfs een broodje kebab verkrijgbaar.

Corona-proof
Door te werken met tijdvakken kunnen de deelnemers toch corona-proof deelnemen zonder dat er op bepaalde plekken te veel drukte kan ontstaan. Mensen kunnen in verschillende samenstellingen meedoen, bij meer dan twee personen moeten de deelnemers wel uit hetzelfde gezin komen. Meedoen kan op je eigen fiets maar mensen uit een zelfde gezin kunnen ook bij de organisatie een tandem huren.

Veel aandacht
Voor het initiatief is veel aandacht; Editie NL van RTL4 besteedde vandaag al aandacht aan de fietstocht en Van Berlo die bedrijfsleider is van Baroef, was vanmiddag ook op de landelijke radio te horen. Daar gaf hij ook aan dat ze zeker niet tegen de coronaregels in willen gaan maar willen kijken wat er wel mogelijk is. Daarbij wordt ook goed rekening gehouden met alle regels.

Of de rit ook daadwerkelijk doorgaat ligt nog aan hoe de omstandigheden rond corona zich ontwikkelen. Op de radio vertelt Van Berlo vanmiddag: “We houden ons goed aan alle regels maar mochten we het toch nog moeten afblazen dan krijgen de mensen die een ticket hebben gekocht gewoon hun geld terug.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen