16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneDeurnese ouderen kunnen gezondheid checken bij 55+ fittesten

Deurnese ouderen kunnen gezondheid checken bij 55+ fittesten

Inwoners van Deurne van 55 jaar en ouder kunnen begin november hun gezondheid laten checken bij de 55+ fittesten. Bij het initiatief van Leef! Deurne worden gratis verschillende testjes afgenomen.

Zo wordt er een bloeddrukmeting gedaan en wordt je BMI (Body Mass Index) berekend. Verder wordt er gekeken naar de fijne motoriek, knijpkracht, oog-hand coördinatie en schouderlenigheid. Ook worden er een longfunctietest, wandeltest, zit- en reiktest en een opstaan- en looptest uitgevoerd.

De volledige 55+ fittesten duren ongeveer één uur en worden van 9.00 tot 12.00 uur afgenomen op woensdag 1 november in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai aan de Blasiusstraat 2 in de Zeilberg. Op woensdag 8 november vinden de testen van 13.00 tot 16.00 uur plaats in gemeenschapshuis het Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in de St. Jozefparochie.

Aanmelden kan door een email te sturen naar info@leefdeurne.nl. Zodra alle aanmeldingen binnen zijn, wordt er door Leef! een planning gemaakt en krijg je te horen op welk tijdstip je bent ingedeeld.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen