30.4 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneDeurnese Roos Knijnenburg laat werk zien bij fotofestival Goeikes in Helmond

Deurnese Roos Knijnenburg laat werk zien bij fotofestival Goeikes in Helmond

Een jaar lang hebben elf amateurfotografen uit de regio gewerkt aan het project Goeikes ‘Achter de Schermen’. Eén van hen is Roos Knijnenburg uit Deurne. Vanaf eind deze week zijn de bijzondere fotoseries van de fotografen te zien bij een openlucht fototentoonstelling in de binnenstad van Helmond.

De onderwerpen die in beeld zijn gebracht, lopen uiteen van leven met dementie en mannen in vrouwenkleren tot een regenboog bestaande uit bijna 700 foto’s en dronebeelden van duurzaamheidsprojecten in Nederland. In totaal zijn er 23 bijzondere fotoseries te zien op het Piet Blomplein, in de Kasteeltuin en in de bibliotheek in Helmond.

LEV-groep
“Mijn serie gaat over de LEV-groep en laat zien, voor wie zij iets kunnen betekenen om het leven leuker te maken”, vertelt Roos Knijnenburg. In de foto’s die ze heeft gemaakt voor dit project geeft ze een kijkje achter de schermen bij de organisatie: “Het laat niet de hulpverlener zien, maar de mensen die door de LEV-groep ondersteund worden en met welke activiteiten dit is.”

SV Deurne
Knijnenburg fotografeert al een aantal jaren en legt uit dat het steeds meer een uit de hand lopende hobby aan het worden is: “Je kunt mij bijna wekelijks vinden als clubfotograaf bij voetbalvereniging SV Deurne. Daarnaast maak ik regelmatig foto’s bij diverse muzikale optredens van onder andere de KHD, JFF-band en de Hosbengels.” Ook was ze in het verleden hoffotograaf van carnavalsvereniging de Peelstrekels en is ze nog actief bij Fotoclub Optika in Deurne.

Hele eer
Bij het fotograferen voor de expositie van de Goeikes kregen de deelnemers het hele jaar door hulp van mentoren en professionele fotografen Tahné Kleijn en Bram Verhees. “Het is een hele eer om hier aan mee te mogen doen en het was dan ook een heel leerzaam jaar. Mijn voorkeur gaat uit naar het fotograferen van mensen, en documentairefotografie”, zegt Roos.

Derde keer
Het is voor de derde keer dat het festival plaatsvindt in Helmond. Na een tussenpauze van drie jaar is het Goeikes-fotofestival weer terug met dit keer als thema: ‘Achter de Schermen’. De fotoseries zijn van 19 mei tot en met 25 juni te zien op verschillende plaatsen in het centrum van Helmond. De openlucht fototentoonstelling is gratis toegankelijk.

De officiële opening vindt plaats op 21 mei van 19.00 tot 21.00 uur in Post#5700 aan de Watermolenwal te Helmond. Kaartjes daarvoor zijn te koop via de website van Goeikes. Daar kun je je ook inschrijven voor diverse workshops en lezingen die gedurende de festivalperiode worden gehouden.

Foto: Roos Knijnenburg/Goeikes Festival

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen