9.9 C
dinsdag 16 april 2024
Home- DeurneSV Deurne pakt drie belangrijke punten met aantrekkelijk spel tegen EFC in...

SV Deurne pakt drie belangrijke punten met aantrekkelijk spel tegen EFC in Eersel (1-3)

Op een zonovergoten Sportpark Ter Horst van de 100-jarige jubilaris EFC uit Eersel legden beide teams met goed verzorgd voetbal een prima pot op de mat. Deurne kon gelukkig beschikken over Yuri Veeneman en Stefan van der Werf, die beiden zondagochtend nog uit Berlijn terug moesten komen. In een aantrekkelijke wedstrijd werd het uiteindelijk 1-3 voor de blauwwitten.

Het eerste kwartiertje was het wat aftasten en kwam EFC (2e op de ranglijst) tot een paar vrije trappen rondom het strafschopgebied van Deurne zonder echt gevaarlijk te worden. In de 15e minuut kwam Deurne tot de eerste kans van de middag toen Joris van den Heuvel, Gert Swinkels in stelling bracht, wiens schot door de uitstekende keeper van EFC uit de benedenhoek werd gehaald. Nauwelijks een minuut later kapte Finn van der Steijn binnen de zestien knap vrij om de bal vervolgens net over de kruising te krullen. Na fout terugspelen had ook Stefan nog een kans, maar zijn schot miste kracht.

Blokken
Vervolgens was het de beurt aan EFC toen in de 20e minuut een aanval over rechts via de linkerflank werd voorgegeven en de intikker door Mark Louwers ternauwernood van de lijn gehaald kon worden. Kort daarna werd de spits van EFC alleen op Peter Strijbosch afgestuurd, die de spits goed naar de buitenkant dreef, waarna Luuk Veeneman de voorzet wist te blokken. Twee mooie omschakelmomenten volgden, waarbij eerst Gert over links werd weggestuurd, maar diens voorzet er knap uit werd gehaald. Iets later was het andersom, waarbij Peter met de voet redding wist te brengen ten koste van een corner, die niets opleverde voor EFC.

Snoeihard
De laatste tien minuten voor de pauze waren volledig voor Deurne. Eerst wist Finn een prima mogelijkheid wederom met links over het doel te knallen, maar dat bleek uitstel van executie toen Gert vanaf links diagonaal en hard de onderkant van de lat raakte en de rebound door Redwan El Idrissi snoeihard werd binnengeschoten in de korte hoek 0-1. Daarna was het Stefan, die eerste twee man van zich af wist te schudden, maar de keeper er een corner van wist te maken.

Verre hoek
Twee minuten later stormde  Joris via het midden op om Stefan aan te spelen, die de bal beheerst vanaf links in de verre hoek wist te plaatsen 0-2. In de blessuretijd van de eerste helft had Finn van der Steijn de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Na een aanval via Stefan en Redwan schoof hij dit keer met rechts de bal in de verre hoek, helaas kwam deze er via de binnenkant van de paal weer uit.

Tegenvaller
De tweede helft kwam EFC sterk uit de startblokken en nog voordat de toeschouwers hun plek langs de lijn hadden ingenomen lag de 1-2 al achter Peter in het net en was de wedstrijd ineens weer open. Deurne had even nodig om van deze tegenvaller te bekomen en was de controle over de wedstrijd kwijt. EFC drong sterk aan maar wist niet echt tot gevaar te komen, totdat in de 60e minuut een afstandsschot op de lat belandde.

Schitterende actie
Voor Deurne kennelijk het sein de regie weer over te nemen. Dat leidde in de 65e minuut tot een schitterende actie van de sterk spelende Joris van den Heuvel, die op het middenveld een bal wist te onderscheppen, twee man uitspeelde en Stefan op maat bediende, die bleef uiterst rustig en ronde genadeloos af 1-3. Het kwartier na deze goal was het Deurne dat de klok sloeg, maar verzuimde de 1-4 op het bord te zetten.

Sta-in-de-weg
Zo waren er goede mogelijkheden voor achtereenvolgens Redwan, Stefan en voor de voor Finn ingevallen Sam Schaefer. In alle situaties was de keeper van EFC de sta-in-de-weg.  Inmiddels was ook Thijs Matheij de moegestreden Gert komen vervangen. Met nog tien minuten op de klok ebde bij EFC het geloof om nog terug te komen weg en speelde SV Deurne de wedstrijd professioneel uit.

Plek 8
Drie belangrijke punten waren binnen en hierdoor klimt Deurne naar plek 8 op de ranglijst, maar nog steeds met slechts 3 punten voor op de nummer 12 (nacompetitieplaats). Het wordt nog spannend, te beginnen volgende week zondag 21 mei met de thuiswedstrijd tegen de na vandaag nummer twee Volharding uit Vierlingsbeek en op 2e Pinksterdag de laatste wedstrijd uit tegen Susteren, dat slechts 1 punt minder heeft dan Deurne.