15 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurneDeurnese Samirah (20) maakt debuut als schrijfster met roman

Deurnese Samirah (20) maakt debuut als schrijfster met roman

Op 6-jarige leeftijd wist ze het al: ik wil iets met schrijven gaan doen. Nu veertien jaar later komt de grote droom van Samirah de Loyer (20) uit. Haar eerste boek Madelief is uit.

“Aan mijn allereerste verhaaltjes vroeger was geen touw vast te knopen. Maar elk verhaal leerde ik bij. Ik begon met korte stukjes over een broer en zus die een ontdekkingsreis maakten”, vertelt de jonge schrijfster in LunchTim op DMG radio.

Late middeleeuwen
Samirah heeft ongeveer een jaar aan haar debuutboek gewerkt. “Ik heb het al geschreven toen ik 16 jaar was. Maar daarna heb ik samen met een redactrice nog wat aanscherpingen gedaan.” Madelief is een historische roman. Het verhaal speelt zich af in de late middeleeuwen. “Tijdens de geschiedenislessen op school ben ik hier geïnteresseerd in geraakt.”

Doel
De Deurnese schrijfster heeft een duidelijk doel voor de toekomst. “Ik zou het liefste fulltime willen schrijven en mijn geld ermee verdienen. Maar ik heb nog een lange weg te gaan en de kans is klein dat het lukt. Maar al bereik ik het op hoge leeftijd, dan nog zou het een overwinning zijn.”

Tweede boek
Ideeën voor een tweede boek heeft Samirah al. “Ik wil opnieuw een historische roman schrijven. Het nieuwe boek speelt zich twee jaar later af dan Madelief.”

Foto: Samirah de Loyer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen