9.2 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurneDeurnese scholen doen mee aan Week Zonder Vlees

Deurnese scholen doen mee aan Week Zonder Vlees

De scholen van IVO-Deurne doen dit jaar voor de tweede keer mee aan de Nationale Week Zonder Vlees. Daarbij worden de leerlingen niet alleen geïnformeerd over duurzaamheid, maar leren ze ook dat verduurzaming ook op kleine schaal zoals bij jezelf kan gebeuren en dat je op die manier bijdraagt aan een gezonder en beter milieu.

Daarom laat de catering van de scholengemeenschap deze week zien hoe het ook anders kan, door te kiezen voor een flexitarisch eetpatroon waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische en plantaardige gerechten. De leerlingen leren tijdens de actieweek ook onder meer een Mexicaanse wrap te maken met vegetarisch gehakt.

Hippe Vegetariër
De Nationale Week Zonder Vlees die duurt van 8 tot en met 14 maart is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. De landelijke campagne wordt ondersteund door verschillende partners uit de voedselindustrie.

‘Niet meer van deze tijd’
De organisatie geeft aan: “Wij vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Proberen en proeven is geloven, want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu.” De bedoeling is dat in het jaar 2030 de inwoners van Nederland méér plantaardig en minder dierlijk eten.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen