15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneMaartje Bogaerts jaagt droom na: kinderboek over natuur, dieren en vriendschap

Maartje Bogaerts jaagt droom na: kinderboek over natuur, dieren en vriendschap

Al een aantal jaren is Maartje Bogaerts werkzaam als cultuurcoach bij Leef Deurne. Daarnaast heeft ze al lange tijd één grote droom: het schrijven van een kinderboek. Dat is nu klaar, maar om het uit te kunnen brengen is ze een crowdfundingsactie gestart.

“Ik heb ongeveer een jaar geleden een potlood gepakt en ben gaan schrijven en tekenen”, vertelt Bogaerts. Haar boek Rowy en Puffy op avontuur is gebaseerd op een ree en een papegaaiduiker. “Als natuurfotograaf maak ik al jaren graag foto’s van de papegaaiduiker en de ree. In Brabant leven veel reeën en ik merk vaak dat veel mensen dat niet in de gaten hebben. Ook de papegaaiduiker is bij veel mensen niet bekend. Tijd om daar verandering in te brengen.”

Liedjes
Bij elk hoofdstuk van het boek hoort een liedje. “In mijn werk als cultuurcoach zie ik hoe belangrijk muziek is voor kinderen, hoe ze hiervan opleven en groeien.” De tekst en muziek heeft Bogaerts samen met muzikant Andy van de Vossenberg geschreven.

‘Ontdekken en leren’
“Ik kijk ernaar uit dat ouders en kinderen het boek kunnen ontdekken en samen leren over het bos, de zee, dieren en meer.” De crowdfundingsactie loopt tot 20 maart.

Foto: Maartje Bogaerts

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen