12.5 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurneDeurnese verzekeraar Zuiderhuis en Helmondse Rivez gaan vanaf 2022 samen verder

Deurnese verzekeraar Zuiderhuis en Helmondse Rivez gaan vanaf 2022 samen verder

Twee verzekeraars uit de regio, het Deurnese Zuiderhuis en Helmondse Rivez gaan vanaf 1 januari 2022 fuseren. Dit meldt het coöperatieve mengvoerbedrijf Voergroep Zuid waarvan Zuiderhuis al meer dan 100 jaar onderdeel is.

De twee bedrijven zijn financiële dienstverleners op het gebied van assurantiën, hypotheken en pensioenen. De combinatie van Zuiderhuis en Rivez in het Söderberg & Partners netwerk is goed voor ruim 20 miljoen euro omzet en heeft na de fusie 170 medewerkers.

Krachtenbundeling
In de samenwerking sluiten de werkgebieden van de twee verzekeraars goed op elkaar aan met kantoren in Deurne, Weert, Horn en Roermond van Zuiderhuis en in Helmond, Venlo en Veghel van Rivez. Roel Driessen, algemeen directeur van Zuiderhuis: “Deze regionale samenwerking biedt volop perspectief voor klanten, medewerkers en aandeelhouders. Het is een lokale krachtenbundeling die talent en kwaliteit voor de regio vasthoudt en uitbreidt.”

Eigen naam
De bedrijven blijven wel elk hun eigen naam voeren na de fusering. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Driessen de nieuwe algemeen directeur van de samenwerking. De bundeling van de krachten van Rivez en Zuiderhuis zorgt ervoor dat het nieuwe bedrijf een van de grootste verzekeraars wordt in Zuidoost-Nederland. De fusering moet nog wel goedgekeurd worden door de Autoriteit Financiële Markten.

Doorgroeien
Ronald van de Ven, algemeen directeur (CEO) van Voergroep Zuid: “Het versterken van de positie van ons verzekeringsbedrijf is in het belang van onze leden. Met het samengaan van Rivez en Zuiderhuis ontstaat één van de krachtigste assurantiebedrijven van Zuidoost-Nederland dat bovendien de potentie heeft om verder door te groeien.”

Focus
Rivez directeuren Gerard Groot en Wiljon Schepers zijn blij met de samenvoeging van Rivez en Zuiderhuis: “Met de focus om te groeien in Zuidoost Brabant en Noord Limburg is dit een schot in de roos. Beide bedrijven vullen elkaar uitstekend aan. Rivez is van huis uit meer gespecialiseerd in bedrijven en vastgoed. Zuiderhuis is dat juist op het gebied van agrarische bedrijven en particulieren.”

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen