5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneFractie DOE! wil coronapolsbandje in Deurne; “gemakkelijker en creëert meer begrip”

Fractie DOE! wil coronapolsbandje in Deurne; “gemakkelijker en creëert meer begrip”

De politieke partij DOE! heeft met een aantal raadsvragen geïnformeerd naar de bereidwilligheid van het college om te onderzoeken of er ook in de gemeente Deurne een coronapolsbandje kan worden geïntroduceerd. De fractie geeft aan dat zo’n bandje het voor horecaondernemers gemakkelijker maakt om te controleren of mensen een coronatoegangsbewijs hebben. Voor uitgaanspubliek is het dan ook eenvoudiger om meerdere horecazaken te bezoeken.

De fractie DOE! wil graag weten hoe B&W tegenover zo’n polsbandje staan: “Is het college bereid om op korte termijn bij partners in de veiligheidsregio advies in te winnen omtrent de invoering van het coronapolsbandje?” Ook wil DOE! weten of het college bereid is om het coronapolsbandje in te voeren in de gemeente, indien het advies van de veiligheidsregio positief is.

In navolging van onder andere de gemeenten Breda, Alkmaar, Leiden, Rotterdam, Den Haag, Zwolle, Leeuwarden, Hoorn, Arnhem en Roosendaal heeft vandaag de gemeente Utrecht besloten het coronapolsbandje in te voeren. Dit bandje wordt op een centraal punt uitgegeven bij het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs.

De fractie DOE! is van mening dat er met de invoering van het coronapolsbandje meer begrip voor de situatie kan worden gecreëerd. “Het is evident en terecht dat de samenleving snakt naar een situatie zonder beperkende maatregelen. Zolang het nog niet volledig mogelijk is deze los te laten, moeten we wat de fractie DOE! betreft zoeken naar mogelijkheden die het volgen van de regels gemakkelijker maakt”, geeft de DOE! aan in de raadsvraag.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen