9.7 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneDeurnese Vescom blijft sponsor Helmond Sport ondanks verkoop aandelen door eigenaar Van...

Deurnese Vescom blijft sponsor Helmond Sport ondanks verkoop aandelen door eigenaar Van Esch

De verkoop van aandelen in het Deurnese bedrijf Vescom door CEO en eigenaar Philippe van Esch heeft geen gevolgen voor de sponsoring van Helmond Sport. De topman van de fabrikant van wandbekleding, meubel- en gordijnstoffen heeft onlangs een gedeelte van de aandelen in zijn eigen bedrijf verkocht, maar dit verandert volgens een woordvoerder van de Helmondse voetbalclub niets aan de relatie tussen de twee partijen.

“De afspraken met Vescom zijn er nu eenmaal en die afspraken blijven gewoon overeind. Ook de betrokkenheid van Philippe van Esch bij Helmond Sport blijft onveranderlijk groot”, aldus een woordvoerder van Helmond Sport.

Behalve geldschieter is Van Esch sinds juli 2020 ook voorzitter van de Helmondse KKD-club. Hij verwierf daarnaast deze maand een meerderheidsaandeel in het Belgische voetbalteam KV Mechelen, de ploeg waar Helmond Sport een uitwisselingsprogramma mee heeft. De aandelen in Vescom heeft Van Esch verkocht aan Gilde Equity Management uit Houten.

Philippe van Esch nam in 1997 de zaak in Deurne over van wijlen vader Joop van Esch, die Vescom in de jaren zeventig oprichtte. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Deurne ook showrooms in New York, Londen, Parijs, Madrid, Milaan, Warschau, Stockholm en Shanghai. Van Esch bouwde Vescom uit tot een internationale speler met een jaarlijkse omzet van ruim 80 miljoen euro.

Foto: Hans Choufoer/Vescom

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen