5.8 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- HelenaveenPolitiek vol lof over initiatief voor nieuwbouwproject met 12 woningen in Helenaveen

Politiek vol lof over initiatief voor nieuwbouwproject met 12 woningen in Helenaveen

Het initiatief van de Helenaveense dorpsraad om een plan te ontwikkelen voor de bouw van twaalf woningen aan de Maatschappijstraat, kon dinsdagavond rekenen op veel complimenten in de vergadering van de commissie Omgeving. De politici waren het snel eens over het voorstel om huizen te bouwen op het weiland dat nog eigendom is van de gemeente. Het is nu aan de gemeenteraad om een definitief besluit te nemen over de ontwikkel-locatie.

Raadslid Wim Luijten van de fractie DOE! zegt als Helenavener blij te zijn dat er weer eens gebouwd wordt in het dorp: “We zitten al een kleine eeuw op 900 inwoners, die huizen hebben we nodig om op die 900 inwoners te blijven. Het is goed voor onze verenigingen en onze dorpsraad is er heel erg blij mee. Zij hebben er heel hard aan getrokken om meer woningen voor elkaar te krijgen.”

CPO-constructie
De nieuwe huizen komen te staan in het gebied tussen het Tuinderspad, de Hovenierstaat en de Maatschappijstraat in Helenaveen. Het gaat om 10 hoek- en tussenwoningen en 2 semi-bungalows. De omgeving wordt verder ingericht met groen, een waterberging, parkeerplaatsen en een ontsluitingsweg.

Om te komen tot de keuze voor deze woningen heeft de dorpsraad vooraf de behoefte onder de inwoners van Helenaveen geïnventariseerd. De bouwkavels worden op verzoek van de dorpsraad met een CPO-constructie uitgegeven. Zo’n Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. De werving van de deelnemers moet nog starten.

Bouwen aan de rand
Ook Janke van Dijk van DeurneNU geeft als Helenaveense haar complimenten aan de dorpsraad over hoe zij dit plan hebben aangepakt, maar benoemt ook de rol van de gemeente die samen met de initiatiefnemers naar oplossingen heeft gezocht voor de bouw van de nieuwe woningen.

Daarbij doet ze wel de oproep om na deze zogenoemde inbreidingslocatie, nu ook aan de buitenkant van het dorp te gaan zoeken naar mogelijkheden voor woningbouw. “Bij ons beginnen de inbreidingslocaties op te raken in Helenaveen. Dus we moet echt gaan kijken naar het bouwen aan de rand van de kernen”, aldus Van Dijk.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen