8.8 C
Deurne
vrijdag 8 december 2023
Home- DeurneDeurnese vriendenclub tuigt minicamping op met zelfgemaakt zwembad en glijbaan

Deurnese vriendenclub tuigt minicamping op met zelfgemaakt zwembad en glijbaan

Het is nog wat fris voor een duik in zwemwater, maar als donderdag het kwik omhoog gaat, is vriendenclub De Rauwdauwers er klaar voor. Afgelopen weekend begon de groep met het graafwerk voor een zwembad van 9 bij 5 meter, dinsdag completeerden ze hun zwemparadijsje met een glijbaan.

De Deurnese jongeren, de club telt in totaal 23 leden, hebben hun kamp opgeslagen in de voortuin van twee van hen, Thijs en Marieke Claassen. “Onze ouders zijn op vakantie, maar ze weten ervan hoor”, zegt de Walsberger met een lach. Zijn zus vult hem aan: “Als groep kennen we elkaar nu zo’n drie jaar. In de zomervakantie staan we altijd een week hier te kamperen.”

‘De kapotte mot’
Eerdere jaren bestond het kampement uit wat tentjes en een vuurkorf. Dit jaar hebben de vrienden het grootser aangepakt. Wie de Goorweg opkomt, kan camping ‘De kapotte mot’ niet missen. De walm van gestookt hout komt je tegemoet. Van een afstandje valt de rood beschilderde caravan op en iets wat lijkt op een berg zwart plastic.

Dat blijkt een glijbaan te zijn, die net af is. Er staat een ladder tegenaan. Er loopt een pijplijn de heuvel op waaruit water stroomt. Het geheel heeft wat weg van een wildwaterbaan, maar dan provisorisch in elkaar geknutseld. “Hij werkt eigenlijk best goed”, zegt Jan van Griensven met verbazing in zijn stem. “Wacht, ik demonstreer hem wel even.” Hij roetsjt op zijn buik het plastic af en duikt het water in van 1.40 meter diep.

‘Tropisch zwemparadijs’
Een oud olievat waarin hout gestookt wordt, fungeert als verwarming voor het zwembad. “Er zit een spiraal in die ton en die verwarmt het water dat er doorheen komt”, legt een van de jongens uit. Of het effect hiervan merkbaar is in het water dat in kuilplastic staat, is twijfelachtig. De vrienden hebben er in ieder geval alles aan gedaan om er een ‘tropisch zwemparadijs’ van te maken, zoals een van hen gekscherend zegt.

Verder is ‘De kapotte mot’ – het is onduidelijk waar de naam precies vandaan komt –aangekleed met een partytent, statafels met kleedjes, picknickbanken en een grote koelkast met hierin ‘de eerste levensbehoefte’, ofwel bier. De ouders van Thijs en Marieke komen maandag thuis. Dan moeten de sporen van de minicamping weer gewist zijn.

Foto’s: Babette Margés

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen