18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneDeurnese wijkagent Luc presenteert nieuwe carnavalsembleem van politie Oost-Brabant

Deurnese wijkagent Luc presenteert nieuwe carnavalsembleem van politie Oost-Brabant

In navolging van het succes van vorig jaar heeft Politie Eenheid Oost-Brabant voor komende carnaval opnieuw een speciaal embleem, dat feestvierders in bezit kunnen krijgen door de politie tijdens de carnavalsdagen op straat aan te spreken. Via Instagram heeft wijkagent Luc Dirckx uit Deurne de eerste exemplaren al weggegeven.

In het promotiefilmpje op Facebook verklapt de agent ook het motto van dit jaar: ‘Hallo BLAAUW, kom gauw! Het is hier veels te gezellig’. Ook de collega’s van Dirckx in Helmond hebben een soortgelijke weggeefactie via social media: “Hèdde gij ‘em al? Hét unieke politie-carnavalsembleem van 2024! Spreek ons gerust aan als ge oewe mens niet ken veinde of iemand z’n pony heeft achtergelaten op een terras. Hou die hendjes liever de lucht in dan in andermans zakken.”

Tekst gaat verder onder de video.

Hashtag
Om het carnavalsembleem van de politie nog voor de start van het carnavalsfeest in bezit te krijgen, moet je het Instagram-kanaal van Politie Eenheid Oost-Brabant volgen en het bericht liken. Onder de personen die het bericht hebben geliket, worden door de politie een aantal van de nieuwe carnavalsemblemen verloot. Iedereen die een embleem heeft en het op zijn of haar carnavalsoutfit naait, wordt door de politie gevraagd om een selfie te maken waarop het embleem te zien is en om de foto dan op social media te plaatsen met de hashtag #blaauw2024.

Voor wie het embleem niet via de acties op social media wint, is er nog kans om er eentje te bemachtigen vanaf 9 februari. “Tijdens carnaval hebben de agenten de politie-carnavalsemblemen bij zich. Spreek een agent op straat aan en vraag naar het embleem”, meldt politie Oost-Brabant.

‘Must-have’
Het embleem is bedacht door de politie om de agenten dichter bij de burger te brengen. Vorig jaar ontstond er een run op de emblemen en werd het tijdens de carnaval een ‘must-have’ waar carnavalsvierders letterlijk voor in de rij stonden: “Het is een manier om op een laagdrempelige en ludieke manier in verbinding te staan en sluit natuurlijk mooi aan op het leukste feest van het jaar”, aldus een politiewoordvoerder vorig jaar tegenover Omroep Brabant.

Foto: politie Oost-Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen